RADNICI GUGLA PROTIV TRAMPOVE ODLUKE: 2.000 zaposlenih protestuju zbog zabrane ulaska muslimanima
Foto: Printscreen Instagram

Bune se

RADNICI GUGLA PROTIV TRAMPOVE ODLUKE: 2.000 zaposlenih protestuju zbog zabrane ulaska muslimanima

Planeta -

Hiljade radnika kompanije Gugl organizovali su proteste protiv odluke predsednika Donalda Trampa o zabrani putovanja u SAD za stanovnike 7 muslimanskih zemalja.

Protesti su deo masovnih demonstracija širom sveta, od kojih su se mnogi održali na aerodromima gde su putnici bili "zarobljeni" kada su probali da uđu u SAD.

Izvršni direktori brojnih vodećih tehnoloških firmi, uključujući Guglovog Sundara Pičaija, govorili su protiv zabrane, dok je Tramp branio svoju odluku. Više od 100 radnika Gugla biće direktno pogođeno odlukom američkog predsednika.

U ponedjeljak, zaposleni Gugla su izrazili solidarnost sa ugroženim kolegama i njihovom ljutnjom zbog zabrane, što je podržao Pičaji poreklom Indijac, kao i ruski suosnivač Sergej Brin.

Brin je rekao zaposlenima u sedištu Gugla da je u Silicijumsku dolinu došao kao izbeglica iz Sovjetskog saveza tokom "strašnog perioda hladnog rata".

"Bilo je pretnji od nuklearnog uništenja. A čak i tada je SAD imao hrabrosti da mene i moju porodicu primi kao izbeglice", rekao je on.

Najveći protest održan je u Mauntin Vjuvu u Kaliforniji, a protesti unutar kompanije desili su se i u Njujorku, San Francisku i Sijetlu a procenjuje se da je preko 2.000 zaposlenih protestvovalo.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track