NOVI REKORD: Za 24 sata više od 4.000 izbeglica prešao mađarsko-srpsku granicu

Dopisnik Bi-Bi-Sija iz Segedina javlja

NOVI REKORD: Za 24 sata više od 4.000 izbeglica prešao mađarsko-srpsku granicu

Planeta -
U izbegličkom kampu u mestu Reske konačno završava postavljanje infrastrukture za prihvat i smeštaj izbeglica

BUDIMPEŠTA - U Mađarsku je iz Srbije tokom protekla 24 sata ušlo više od 4.000 izbeglica, što je novi rekord, objavio je danas britanski Bi-Bi-Si.

Tih 4.000 izbeglica je po ulasku u Mađarsku usmereno na jednu poljanu, gde se nalaze veliki šatori, uključujući šatore koji pripadaju agenciji Ujedinjenih nacija za izbeglice, UNHCR-u, javio je dopisnik Bi-Bi-Sija iz Segedina Nik Torp.

On je naveo i da se u izbegličkom kampu u mestu Reske konačno završava postavljanje infrastrukture za prihvat i smeštaj izbeglica.

Na internetu se u petak pojavio snimak na kojem se vidi kako u tom kampu izbeglicama bacaju hranu, pa su mađarske vlasti bile izložene kritikama da te ljude tretiraju kao životinje.

Izgradnja četiri metra visoke ograde između Mađarske i Srbije, koju grade mađarski vojnici, biće uskoro završena, a 15. septembra će u Mađarskoj na snagu stupiti zakon prema kojem će ilegalni prelazak granice biti krivično delo.

Dopisnik Bi-Bi-Sija ističe da niko ne zna šta će se desiti u utorak, kad počne primena novih strožih mađarskih zakona o migraciji. U Mađarsku je od početka godine dosad ušlo 175.000 izbeglica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track