REŠENA MISTERIJA: Otkriveno ko je nepoznata devojka iz Rima, i nije mala Medlin!
Foto: Youtube/Printscreen

Javio se otac

REŠENA MISTERIJA: Otkriveno ko je nepoznata devojka iz Rima, i nije mala Medlin!

Planeta -

Misteriozna tinejdžerka koja hoda ulicama Rima je, nije mala Medlin, kako su se mnogi nadali, već Embla Jauhojarvi (21) iz Stokholma.

Devojka boluje od Aspergerovog sindroma i pre šest meseci je otišla u Italiju. Britanski Dejli mejl je razgovarao s njenim ocem.

Podsetimo, pojavila se priča o devojci koja luta Rimom, a niko ne zna ko je. Mnogi su posumnjali da je možda reč o Medlin Meken, Britanki koja je 2007. godine nestala u Portugalu. Ipak, britanski mediji pišu da je reč o Šveđanki koja je nestala u maju.

Njen otac Tahvo je rekao kako je kontaktirao policiju i nada se da će zbrinuti njegovu ćerku dok on ne dođe u Italiju. On se inače od njene majke rastao pre 13 godina, a poslednjih 8 godina Embla je živela sa njim.

"Otišla je u Italiju da studira jezik. Šest meseci sam pokušavao da dobijem pomoć švedske policije, ali bezuspešno. Ona ima Aspergerov sindrom i izgubio sam kontakt s njom nakon što je otišla. Policiju sam molio da je pronađu, a oni su mi rekli da ne mogu da učine ništa jer je punoletna", rekao je otac.

Devojka, kad su je našli, kod sebe nije imala dokumente. Bila je pristojna i nije htela novac. Svima je pričala da ima 20 godina i da je iz Britanije. Italijanska policija je saopštila da su je priveli na razgovor, a rekla im je da se zove Marija. Pustili su je jer nije učinila ništa protivzakonito.

Aspergerov sindrom je razvojni poremećaj čija je glavna karakteristika nesposobnost razumevanja kako funkcionisati u društvu.

Otac Tahvo je na svom Fejsbuk profilu napisao: "Teško je kada dete nestane, i bolno je kad na Dejl mejlu vidite slike svoje ćerke koja je bez krova nad glavom u Rimu".

MALA MEDLIN VIĐENA U PARAGVAJU: Pojavio se oglas čoveka koji tvrdi da zna gde se nalazi

MALA MEDLIN BI U MAJU NAPUNILA 13 GODINA: Porodica je i dalje traži a kod kuće je čeka njena soba

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track