RUS KOJI JE TRN U OKU PROTIVNIKA TRAMPA: Mediji ga nazvali najopasnijim diplomatom u Vašingtonu
Foto: Fonet AP

Medijska haranga

RUS KOJI JE TRN U OKU PROTIVNIKA TRAMPA: Mediji ga nazvali najopasnijim diplomatom u Vašingtonu

Planeta -

Sve više ljudi iz okruženja predsednika SAD Donalda Trampa optužuje se za veze sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejem Kisljakom. Bivšeg savetnika za bezbednost Majkla Flina je to koštalo dužnosti. Sada su se na udaru našli i državni tužilac Džef Sešons, Trampov zet i savetnik Džared Kušner i bivši savetnik izbornog štaba predsednika Karter Pejdž.

Već nekoliko nedelja ruskom ambasadoru Sergeju Kisljaku se u SAD poklanja velika pažnja. Američki političari i mediji mu pripisuju užasne grehe — od vrbovanja ruskih špijuna do uticaja na politiku američke administracije.Evo samo nekoliko naslova u američkim medijima poslednjih dana:

„Ruski ambasador Sergej Kisljak — najopasniji diplomata u Vašingtonu“, „Špijun, diplomata ili nešto drugo? Ruski ambasador Sergej Kisljak u centru sporova oko Trampa“, „Da li se Sešons sastajao sa vodećim ruskim vrbovnikom agenata?“ Pitanja se odnose na ruskog ambasadora Sergeja Kisljaka.

Podsetimo, Segej Kisljak je ambasador Rusije u SAD od jula 2008. godine. Vašingtonski list „Dejli koler“ je izbrojao da je za vreme predsedništva Baraka Obame ruski ambasador posetio Belu kuću najmanje 22 puta, poslednji put u septembru 2016. godine. To su samo individualne posete, ne računaju se diplomatski prijemi i slične svečanosti.

Međutim, kako su reagovali građani na ovu kampanju.„Ne mogu da se ne zapitam: da li se ruski ambasador sastajao sa svima osim sa mnom?“, napisala je na Instagramu glumica Sara Džesika Parker.

„Ruski ambasador Kisljak je u utorak prisustvovao Trampovom govoru u Kongresu — sedeo je sa demokratama“, piše Vizdom Zurs, obraćajući se voditeljki „Foks njuza“ Tami Brus.

„Poslednji put kada sam bio u restoranu u Senatu, Dajan Fajnstajn (članica Demokratske partije) ručala je sa ruskim ambasadorom. Ranije nisam razmišljao o tome“, dodao je politički analitičar Brit Hum.

„Tramp sada u svom predizbornom timu traži bilo koga ko se nije sastajao sa ruskim ambasadorom“, piše Meril Linč.

„Fotografija iz 2016. godine: Amerikanci strpljivo čekaju svoj sastanak sa Kisljakom“, našalila se Ališa Majer, dodajući fotografiju reda ispred jedne poslovnice „Epla“.

„Da li smo sigurni da Kisljak ne radi za ljude u crnom? Svi nastavljaju da zaboravljaju da su se sastajali sa njim“, pretpostavlja korisnik Rom Streč.

„Kako se Sergej Kisljak nije sastao sa mnom…“, samo što nije zaplakala Bosipents, jedna od onih sa kojima se do sada, iz nepoznatih razloga, ruski ambasador nije sastajao.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track