RUSI I SIRIJCI OSLOBODILI HAMU, HOMS I PALMIRU Rudskoj: Džihadisti su pretrpeli ozbiljne gubitke
Foto: AP

Rat u Siriji

RUSI I SIRIJCI OSLOBODILI HAMU, HOMS I PALMIRU Rudskoj: Džihadisti su pretrpeli ozbiljne gubitke

Planeta -

Formacije Islamske države u Hami i Homsu su potpuno poražene, a uspostavljena je i potpuna kontrola u Palmiri, saopštio je načelnik Generalštaba vojske Rusije general Sergej Rudskoj.

"Akcije ruske armije, uz dozvolu sirijskih trupa, potpuno su preokrenule situaciju. Do danas su terorističke formacije u potpunosti desetkovane u Hami i Homsu... vladine trupe su takođe ojačale svoje uporište u provinciji Damask i na periferiji glavnog grada", rekao je Rudskoj.

U 2017., veliki teroristička grupa je poražena u Alepu. "Vlada trupe su oslobodile 41 naseljenih lokaliteta", rekao je general.

Od početka učešća Moskve, Damask je povratio kontrolu nad 695 naseljenih mesta i više od 14.000 kvadratnih kilometara teritorije. Zahvaljujući tome, više od 108.000 izbeglica vratilo se u svoje domove, rekao je Rudskoj.

On je rekao i da je uspostavljena totalna kontrola u Palmiri."Za mesec i po dana, u vladine snage potpuno su uništile terorističku grupu ID, napredovale više od 60 kilometara i uspostavile potpunu kontrolu nad Palmirom. Teroristi su pretrpeli ozbiljnu štetu", rekao je Rudskoj.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track