RUSIJA POČELA NAJŽEŠĆI NAPAD NA ISLAMISTE: Putinov Admiral Kuznjecov se uključio u borbu protiv ID!
Foto: Reuters 16 Okt 2016

Sirija

RUSIJA POČELA NAJŽEŠĆI NAPAD NA ISLAMISTE: Putinov Admiral Kuznjecov se uključio u borbu protiv ID!

Planeta -

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da je nosač aviona "Admiral Kuznjecov“ počeo da učestvuje u borbenim akcijama u Siriji.

"Mi nastavljamo da pružamo podršku Orućžanim snagama Sirije u borbi protiv terorizma. Danas u 10:30 i u 11:00 počeli smo veliku operaciju izvođenja intenzivnog gađanja pozicija DAEŠ-a i Nusra ftronta u provinciji idlib i Homs", saopštio je ministar odbrane Sergej Šojgu na tradicionalnoj sednici rukovodstva vojnog vrha sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Prvi put u istoriji ruske Ratne mornarice u borbenim akcijama učestvuje nosač aviona „Admiral Kuznjecov“. I danas sa ove krstarice počeli su da dejstvuju naši avioni Su-33“, dodao je on.

Šojgu je izjavio da su sa broda „Admiral Grigorovič“ lansirane rakete „kalibar" po ciljevima u Siriji. U operaciji se koriste i kompleksi „bastion“. Napadi se izvode po industrijskim objektima ID u provinciji Idlib i Homs. On je dodao da će Rusija nastaviti da izvodi napade po industrijskim i vojnim objektima u Siriji.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track