RUSKI ZVANIČNIK UPOZORAVA: Ako se NATO učvrsti u Crnom moru, Rusija će imati adekvatan odgovor
Foto: AP

Moskva uzvraća

RUSKI ZVANIČNIK UPOZORAVA: Ako se NATO učvrsti u Crnom moru, Rusija će imati adekvatan odgovor

Planeta -

Rusija će adekvatno odgovoriti na jačanje NATO-ove vojne infrastrukture u Crnom moru, saopštio je Andrej Kelin šef odeljenja za saradnju sa Evropom u okviru ruskog Ministarstva odbrane.

"Učvršćivanje vojne infrastrukture NATO blizu ruskih granica će se nastaviti i mi ćemo na to imati adekvatan odgovor", rekao je Kelin.

On je rekao da se politika Alijanse verovatno neće mnogo promeniti ni nakon inauguracije predsednika SAD Donalda Trampa, iako je u ovom trenutku teško predvideti kako će izgledati njegova vladavina.

"Uprkos Trampu, smatram da su male šanse da odluke NATO (da učvrste prisustvo u Istočnoj Evropi i na Crnom moru), koje su svakako borbene prirode i koje će stvoriti pritisak na Rusiju, neće biti implementirane. One će biti sprovedene jer NATO neće dozvoliti da do toga ne dođe", rekao je ruski diplomata.

Mere NATO da pojačaju svoje prisustvo u Evropi ima direktan uticaj na rusku nacionalnu bezbednost, rekao je Kelin i dodao da će Rusija odgovoriti proporcionalno kao odgovor na nove pretnje Alijanse.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track