RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Rusija nastavlja da bombarduje teroriste u Siriji
Foto: Profimedia

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Rusija nastavlja da bombarduje teroriste u Siriji

Planeta -

Ruske vazdušno-kosmičke snage nastavljaju da izvode napade na teroriste u Siriji, izjavio je novinarima načelnik Glavne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Sergej Rudskoj.

"Ruske Vazdušno-kosmičke snage nastavljaju da nanose udare na ciljeve terorista na teritoriji Sirije. Za određivanje ciljeva ruske i američke snage će stvoriti zajednički Izvršni centar, što će omogućiti koordinaciju izvođenja udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i avijacije koalicije na čelu sa SAD", rekao je Rudskoj.

Ministarstvo odbrane poziva da se zaustave borbene akcije Sirijske slobodne vojske protiv odreda Kurda na severu sirijske provincije Alep, izjavio je Rudskoj.

SAD još uvek nisu dale informacije pomoću kojih može da se odredi mesto militanata i objekata Nusra fronta u području aktivnih borbi u Siriji, rekao je portparol vojske tokom sastanka u Moskvi sa načelnik ruskog Centra za mirenje zaraćenih snaga na teritoriji Sirije general-potpukovnik Vladimir Savčenko.

"Želim da naglasim da plodotvornom radu za primirje neprijateljskih strana smeta to što SAD još uvek nisu dale informacije koje bi omogućile da se jasno odrede mesta i objekti Nusta fronta u području aktivnih borbi", rekao je Savčenko.

(rs-sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track