ŠAMAR KLINTONOVOJ: Rajsova i Pauel tvrde da Hilari laže kaka bi se izvukla iz mejl afere!
Foto: AP I Profimedia

Odgovorili na prozivke

ŠAMAR KLINTONOVOJ: Rajsova i Pauel tvrde da Hilari laže kaka bi se izvukla iz mejl afere!

Planeta -

Američki mediji prenose da je Hilari Klinton još jednom je pokazala da nema griže savesti i da obmanjuje američku javnost pokušavajući da sa sebe skine krivicu za nezakonito korišćenje privatnog servera za elektronsku poštu.

Ona je za čitav skandal oko nezakonitog korišćenja privatnog servera i privatne elektronske pošte, dok je bila državna sekretarka, optužila Kolina Pauela, tvrdeći da je on insistirao i savetovao joj da koristi privatne mejlove. Navodno joj je to rekao na jednoj večeri 2009. godine.

Pauel je negirao ove njene izjave i rekao da se ne seća tog događaja ni razgovora. Dodao je da njen tim posle izbijanja skandala i otkrivanja da je Klintonova koristila privatni server za elektronsku poštu, očigledno pokušava da prebaci krivicu na nekog drugog. Kolin Pauel je inače bio od 2001. do 2005. državni sekretar SAD.

Prozvanom se osetila i Kondoliza Rajs, koja je nasledila Pauela na funkciji državnog sekretarka SAD u vreme predsednikovanja Džordža Buša, jer je i sama bila prisutna na toj večeri pre sedam godina. Iako nije želela da daje izjave za medije jedan od članova njenog tima Džordžia Godfri izjavila je "da se Rajsova ne seća tog razgovora"

Agencija Frans pres ocenjuje da je ova izjava došla u nezgodnom trenutku za Klintonovu, koja ulazi u završnicu trke za ulazak u Belu kuću.

(bigbluedimension.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja