ŠARLI EBDO RAZBESNEO ITALIJANE: Žrtve zemljotresa prikazali kao testenine
Foto: Tviter/@alyciaxuality

Stalno šokiraju

ŠARLI EBDO RAZBESNEO ITALIJANE: Žrtve zemljotresa prikazali kao testenine

Planeta -

Francuski satirični časopis Šarli ebdo ponovo se našao na meti kritika jer je prikazao stradale u razornom zemljotresu u Italiji kao različite vrste testenine.

Karikatura je nazvana "zemljotres na italijanski način". Nacrtan je jedan okrvavljeni muškarac uz opis "pasta sa paradajz sosom", a pored stopala koja vire između spratova srušene zgrade stajao je natpis "lazanje".

ŠARLI EBDO PONOVO PROVOCIRA: Evo kakvu je karikaturu objavio o napadu u BriseluGradonačelnik mesta Amatriče, koje je najteže pogođeno zemljotresom, Serđio Piroci, rekao je da je šokiran karikaturama i dodao da je uveren da takva neprijatna satira ne odražava osećanja Francuza.

Takođe, na društvenim mrežama mnogi su pokazali razočaranost posle ovakve karikature.

"Ovo više nije satira, ovo je pravo nepoštovanje prema onima koji su izgubili živote", napisao je jedan korisnik Tvitera.

Podsetimo, Šarli ebdo bio je meta terorističkog napada u januaru prošle godine, a od tada je nekoliko puta dizao prašinu u javnosti svojim karikaturama koje su se odnosile na muslimane, žrtve napada u Parizu i Briselu, migrantsku krizu...

ŠOKANTNA KARIKATURA ŠARLI EBDOA: Da je utopljeni sirijski dečak preživeo, napadao bi žene po ulici

PRETERALI: Šarli Ebdo se podsmeva padu ruskog aviona

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track