SEKSI PUTIN NA ALJASCI 1989. GODINE: Agent KGB očarao ženu kapetana Džonsona tokom misteriozne žurke
Foto: Profimedia

SEKSI PUTIN NA ALJASCI 1989. GODINE: Agent KGB očarao ženu kapetana Džonsona tokom misteriozne žurke

Planeta -
Putin je imao harizmu i bio je ljubazan, pažljiv, nasmejan i seksepilan muškarac. "Doguraćete daleko", rekla je spisateljica Iris Džonson aktuelnom predsedniku Rusije

Agent sovjetske tajne službe KGB Vladimir Putin boravio je na Aljasci davne 1989. godine i tom prilikom posetio privatnu zabavu u gradu Sivod, navodi se u knjizi “Avanture kapetana Džeka Džonsona” njene autorke Iris Džonson i Pamela Doer.

Koautorka knjige Iris Džonson je supruga kapetana broda Džeka Džonsona, koji je preminuo prošle godine, a koji je sa svojom posadom učestvovao u velikom broju različitih operacija. Jedna od njih bila je i saniranje štete nakon katastrofe koja se dogodila 1989. godine, kada je tanker ”Valdez“ kompanije “Ekson“ naleteo je na greben Prins Vilijam Saund na jugu Aljaske. U more se tada izlilo 38 miliona litara nafte, što je do danas najteža tragedija takve vrste u Americi.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Zbog te tragedije je Putin, koji je tada bio oficir KGB-a, stigao na Aljasku. Naime, Putin je kao operativac te službe poslat da kontroliše posadu sovjetskog specijalnog broda “Vajdaghabski”, koji je bio opremljen specijalnim mašinama za čišćenje okeana od nafte.Američkim vlastima se nije svidelo što u toku hladnog rata brod sa posadom iz SSSR-a ulazi na teritoriju SAD. Brodom je komandovao Džek Džonson.

Aljaska, Foto: Reuters
Aljaska, Foto: Reuters

Kako su navele autorke knjige, Putin je specijalnim avionom stigao na brod kako bi nadgledao rusku posadu. Tokom dana provedenih na brodu sa kapetanom Džonsonom Putin se zbližio s njim. Iz tog razloga Džonson je po povratku broda u luku Sivod pozvao Putina u svoj dom na zabavu koju je organizovao.Supruga kapetana Džonsona je tom prilikom slikala budućeg predsednika Rusije i njegovu fotografiju je objavila u knjizi (FOTOGRAFIJU POGLEDAJTE OVDE). Prema njenim navodima Putin je imao harizmu i bio je ljubazan, pažljiv, nasmejan i seksepilan muškarac.- Doguraćete daleko - rekla je Iris Džonson aktuelnom predsedniku Rusije.

http://www.youtube.com/watch?v=YkzB1ZYcTwM

Ipak, s druge strane Pol Robinson sa Univerziteta u Otavi kaže da je nemoguće da je Putin te godine bio na Aljasci pošto je on u to vreme boravio u Istočnoj Nemačkoj kao agent KGB-a.- On nije bio visokorangirani oficir te službe i teško je pomisliti da su njega izabrali da ga pošalju na Aljasku -kaže Robinson.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track