ŠOKANTAN PREOKRET: Turska policija uhapsila pogrešnog čoveka, Ijak Mašrapov nije ubica iz Istanbula!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Mediji mu napravili pakao

ŠOKANTAN PREOKRET: Turska policija uhapsila pogrešnog čoveka, Ijak Mašrapov nije ubica iz Istanbula!

Planeta -

Kirgistanac Ijak Mašrapov nije terorista koji je ubio 39 ljudi u novogodišnjoj noći u Istanbulu, već mu je neko napravio pakao od života, povezujući njegovo ime sa fotografijama pravog ubice iz Turske.

Veliki broj svetskih medija prenosi informacije turskih kolega, koje su tvrdile da je ime ubice Ijak Mašrapov i da je u Istanbul došao iz Kirgistana, ali se ruskim medijima javio čovek sa tim imenom i prezimenom i pečatima sa turske granice u pasošu, da bi dokazao da to nije on i da bi skinuo ljagu sa sebe.

"Tog dana kada se dogodio napad, 31. decembra, ja sam bio u Kirgistanu! Sledećeg jutra, 1. januara, otputovao sam iz Biškeka za Istanbul", rekao je Mašrapov.

Kirgistanac kaže da je iz Istanbula krenuo čim je završio sa "poslovnim obavezama".

"Turska policija me je izvukla iz aviona i odvela na ispitivanje. Na kraju su me pustili, jer su shvatili da nemam nikakve veze sa napadom u Istanbulu", rekao je Mašrapov za azerbejdžanski 1news.

On tvrdi da ne poznaje osobu koja se sumnjiči za napad, čije je fotografije video u medijima, niti mu je jasno odakle fotografije njegovog pasoša u turskim novinama i sajtovima.

(1news.az)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja