ŠOKANTNI PODACI O TERORISTI IZ NICE: Za masakr dobio 100.000 evra?!
Foto: Reuters

Otvoreno šetalište smrti u Nici

ŠOKANTNI PODACI O TERORISTI IZ NICE: Za masakr dobio 100.000 evra?!

Planeta -

Aps Uhapšeno pet osoba. Odgovornost za napad preuzela Islamska država

NICA - Nekoliko dana uoči napada u Nici, gde je usmrtio 82, a ranio 202 osobe, Muhamed Lauež Bulel (31) članovima porodice u Tunisu poslao je 100.000 evra!To je otkrio njegov brat Jaber Bulel, koji živi u mestu Msaken u Tunisu. Pretpostavlja se da je ubica taj novac dobio od Islamske države za napad.- Muhamed nam je do sada često slao manje sume, kao i većina Tunišana koji rade u inostranstvu što šalju svojim porodicama. Ali sada je poslao 240.000 tuniskih dinara, što je pravo bogatstvo. Nije rekao odakle mu toliko novca - rekao je Jaber Bulel.

Policija je privela pet osoba u Nici u sklopu istrage o napadu od četvrtka uveče.

Monstrum... Mu­ha­med Lauež Bu­lel
Monstrum... Mu­ha­med Lauež Bu­lel

Vojnik IS

Tužilaštvo je saopštilo da je bivša supruga napadača koji je ubijen u okršaju s policijom zadržana u pritvoru. Izvori bliski istrazi navode da su uhapšeni pripadali „najbližem krugu“ oko napadača.Dva dana posle krvavog pira na promenadi posle vatrometa za Dan Bastilje, Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad. Novinska agencija Amak, koja podržava Islamsku državu, saopštila je da je osoba koja je izvela napad „jedan od vojnika Islamske države“.- On je sproveo operaciju u odgovoru na pozive da se napadaju državljani zemalja koje su deo koalicije koja se bori protiv Islamske države, navodi se u saopštenju.Na aparatima 25 osobaFrancuski premijer Manuel Vals izjavio je da je Bulel, po svemu sudeći, imao veze s radikalnim islamističkim krugovima.

Glavno šetalište u Nici pored mora ponovo je otvoreno za javnost nakon što su forenzičari uklonili tela i tragove masakra i nakon što je završena istraga. Građani su na nekoliko mesta duž dva kilometra, koliko je kamion smrti išao promenadom pre nego što je vozač likvidiran, ostavljali poruke i plišane igračke za mališane koji su nastradali pod točkovima. Prema zvaničnim podacima, ubijeno je desetoro dece, dok je 54 teško povređeno. Veruje se da će broj žrtava dalje rasti jer se 25 osoba nalazi na aparatima. Većina dece bila je s roditeljima i rođacima zbog vatrometa.

Mogući motivBIO DEPRESIVAN ZBOG RAZVODA?Policija istražuje navode da je napadač bio depresivan zbog toga što ga je žena napustila i da je to možda bio okidač za napad. Rođaci njegove bivše žene, koja je zadržana u policiji i s kojom je Bulel imao troje dece, tvrde da ju je on često tukao i da se slomio kad ga je ona ostavila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track