SPONZOR HAOSA: Džordž Soros na ulici želi da sruši milijardera Trampa
Foto: Reuters

Ne smiruju se demonstracije posle izbora u Americi

SPONZOR HAOSA: Džordž Soros na ulici želi da sruši milijardera Trampa

Planeta -

Milijarder finansira proteste koji su izbili širom Amerike nakon izbora Trampa za predsednika. Iako nisu masovni, postaju sve nasilniji

NJUJORK - Protesti protiv Donalda Trampa ne prestaju i sve su nasilniji. Više hiljada ljudi okupilo se u 15 gradova širom Amerike, od Njujorka, preko Bostona i Čikaga, do Los Anđelesa.Jedan od organizatora protesta je organizacija Moveon.org, iza koje stoji fondacija Džordža Sorosa, američkog milijardera.Veliki uticajSoros, koji je težak 25 milijardi dolara, poznat je kao finansijer “obojenih revolucija” širom planete. Ujedno je i jedan od finansijera Hilari Klinton, bivše prve dame i državnog sekretara SAD, koja mnoge glavne odluke nije donosila bez njega. Međutim, dok Soros pokušava da izazove haos sličan onom tokom protesta pokreta “Crni životi su važni”, bivša prva dama je dobila instrukcije da se pomiri s porazom, spusti loptu i umiri svoje pristalice koje se okupljaju bez ikakvog plana, a sa nejasnim ciljem poništavanja demokratski održanih izbora.

- Ovo je katastrofa. Ušli smo u opasno vreme koje nosi mnogo izazova za našu zemlju. Moramo se svi držati zajedno - žene, imigranti, izbeglice, Afroamerikaci, muslimani i Latinoamerikanci - navodi se u pozivu na protest koji su aktivisti Sorosevih grupa slali građanima.Haos u PortlanduMilijarder Soros je Hilari klinton pomogao sa 25 miliona dolara, a u mejlovima koje je Vikiliks objavio otkriveno je da je on imao više nego značajnu ulogu u donošenju odluka državne sekretarke. Hilari ga je poslušala.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja