SRPKINJA SARA SVEDOK NAPADA: Čula se pucnjava i plač, na plaži su i dalje tela ubijenih
Foto: Printscreen Youtube

Masakr u Susu

SRPKINJA SARA SVEDOK NAPADA: Čula se pucnjava i plač, na plaži su i dalje tela ubijenih

Planeta -
Mi smo sa prijateljima bili na bazenu, i pričali smo najnormalnije kada smo u trenutku čuli pucnjavu. Posle toga smo videli ljude kako uspaničeno trče sa plaže, neki su vrištali i plakali, podigla se velika panika u hotelu, ispričala je Sara

TUNIS - Sara Vračarić, koja letuje u Tunisu neposredno pored hotela u kojem se dogodio teroristički napad, kaže da je situacija sada mirna, ali da se na plaži još mogu videti tela ubijenih.

U terorističkom napadu na dva hotela u Tunisu poginulo je na 27 ljudi, a policija je ubila jednog od napadača.

Napadi su se dogodili na plaži ispred hotela u letovalištu Sus. Neposredno pored hotela u kojem se dogodio napad letuje naša sugrađanka Sara Vračarić, je za N1 ispričala šta se dogodilo.

“Mi smo sa prijateljima bili na bazenu, i pričali smo najnormalnije kada smo u trenutku čuli pucnjavu. Prvo smo mislili da je to nešto potpuno bezazleno, poput nekog vatrometa ili tako neke stvari, međutim, posle toga smo videli ljude kako uspaničeno trče sa plaže, neki su vrištali i plakali, podigla se velika panika u hotelu, i ušli smo u prvi ulaz u hotel, koji nam je bio najbliži, i tu smo sačekali neko vreme”, priča Sara.

Ona kaže da su ih zatim zamolili da uđu u hotelski lobi ili bar, ili da odu u svoje sobe.

“Posle toga, najstrašnije je bilo što smo bili u sobama i nismo znali šta se dešava, šta će raditi, da li će ući, gde da bežimo, šta da radimo... Tih 20 minuta čule su se eksplozije iz drugog hotela, pucnjava, ispaljeno je više od 100 metaka, sigurno. Ne zna se još tačno koliko ima mrtvih, ali priča se da ima oko 30.

Neka tela su još na plaži, veliki broj ljudi se skupio oko njih”, kaže ona.

Situacija je, prema Sarinim rečima, sada mirna, stiglo je obezbeđenje, ali još uvek se ne zna da li će se srpski turisti uskoro vratiti u Beograd.

“Britanski avioni već su sleteli i svi njihovi putnici su napustili hotel, međutim za nas nema nikakve priče. Bio je vodič iz naše agencije, međutim još nije ništa saznao o tome da li će Srbija poslati neke avione ili bilo šta”, kaže Sara Vračarić.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track