ŠTA SU ČEKALI? Švedska policija tek sad kaže da migranti siluju žene u Švedskoj još od letos!
Foto: Profimedia

Koga oni čuvaju?

ŠTA SU ČEKALI? Švedska policija tek sad kaže da migranti siluju žene u Švedskoj još od letos!

Planeta -
I još neće da otvoreno kažu celu istinu, nego šturo saopštavaju da su "počinioci mladići koji nisu iz Švedske"!

Švedska policija je danas potvrdila navode medija da je na muzičkom festivalu održanom prošlog leta u Stokholmu bilo više seksualnih napada, poput onih koji su se tokom novogodišnje noći dogodili u nemačkom gradu Kelnu, ali i švedskom Kalmaru.

Policija nije pominjala te incidente iz avgusta, sa festivala "We are Stockhlm", sve dok list Dagens Niheter nije ovog vikenda objavio priču o njima, podstaknut vešću o seksualnim napadima na žene u Kelnu 31. decembra, koje su počinili gotovo isključivo stranci, prenela je agencija AP.

Portparol stokholmske policije Varg Gilander je za AP potvrdio da se desio "veliki broj" seksualnih napada, kao i da je privedeno više ljudi. On je negirao da je policija zataškala incident, ali je istakao da je trebalo da se o njima izda saopštenje onda kada su se dogodili, "imajući u vidu prirodu tih nedela".

Gilander nije želeo da potvdi pisanje "Dagens Nihetera" da je većina osumnjičenih poreklom iz Avganistana, ali je rekao da su počinioci "mladići koji nisu iz Švedske".

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track