STRAVIČNA IGRA SUDBINE: Francuz hteo da otkaže kobni let, ali mu komšija pronašao pasoš na ulici
Foto: Printscreen Twitter

Pokušao da prevari sudbinu

STRAVIČNA IGRA SUDBINE: Francuz hteo da otkaže kobni let, ali mu komšija pronašao pasoš na ulici

Planeta -

Iz minuta u minut cure informacije o nesrećnim ljudima koji su svoj život okončali nasred Mediterana, a najnesrećniji od njih možda je bio francuski fotograf Paskal Hes koji je hteo da otkaže putovanje u Egipat pošto je izgubio pasoš.

" Tri dana nije spavao zbog gubitka pasoša. Nije znao šta da uradi, ali na kraju je odlučio da otkaže putovanje", pišu francuski mediji.

Na čovekovu veliku nesreću pasoš je pronašao njegov komšija i to nasred ulice. I na kraju je Hes ipak krenuo u posetu prijatelju koji obučava ronioce u Crvenom moru.

Glavna stjuardesa na letu bila je Mervat Zakaria, bivša glumica, koja je počela da radi za kompaniju pre nešto više od mesec dana. Pomagala joj je Samar Ez Eldin (27) koja je stuardesa oko dve godine. Ona je na svom Fejsbuk profilu malo nakon što je počela da radi u avio-kompaniji, objavila je jednu montažu gde pozira, a iza nje avion tone u more...

Na kobnom letu takođe su bili velški geolog, direktorka IBM-a iz Kanade, zaposleni u ambasadi Saudijske Arabije u Kairu, neimenovana žrtva iz Čada, profesor ekonomije iz Kuvajta...

Posle prve vesti da se avion srušio u more, mnogi su sigurno pomislili na sličnu nesreću iste kompanije 1999. godine kada je kopilot strmoglavio avion na dno Atlantika. Tada se sumnjalo da je Gamel Al Batouti namerno u smrt odveo sebe, ali i 216 putnika... Da li je moguće da je to ponovio Mohamed Said Ali Ali Šoukair (37)?

Prvi izveštaji iz Egipta govore da je takav rasplet skoro pa nemoguć. On je bio iskusan pilot s 6275 sati leta.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track