VERNICI BESNI: Sveštenik silovao devojčicu (15), a crkva krivi žrtvu!
Foto: Profimedia

Šokantna odbrana katoličke cvrkve

VERNICI BESNI: Sveštenik silovao devojčicu (15), a crkva krivi žrtvu!

Planeta -

Katolička crkva izazvala je bes nakon što je okrivila konzumerizam i telesna iskušenja za navodno silovanje devojčice starosti od 15 godina.

Sveštenik Metju Vadakačeril iz Kerale u Indiji optužen je za silovanje devojčice, nakon čega je i uhapšen.

Devojčica je navodno silovana nekoliko puta pa je ostala trudna, prenosi India Tudej. Nakon što se porodila u privatnoj bolnici, dete je poslato u sirotište bez njenog pristanka.

Upravo je komentar cele situacije ono što je šokiralo hrišćane u Indiji. Hrišćanski časopis koji je podržan od strane katoličkog udruženja okrivio je navodnu žrtvu za ovaj događaj, dok su za sveštenika rekli kako je na trenutak zaboravio na svoj položaj.

Kako prenosi Independent, India Tudej je preveo izjavu iz verskog časopisa, a prema njihovom prevodu svećenika pravdaju ovako:

"Kćeri, zašto si zaboravila ko je sveštenik? I on ima ljudsko telo i iskušenja. Možda je na nekoliko trenutaka zaboravio svoj položaj, dete moje koje si primilo svetu pričest, zašto ga nisi zaustavila ili ispravila?”

Kako prenosi Independent, Pol Telekat iz biskupskog veća takođe je komentisao slučaj, pri čemu je za silovanje okrivio konzumerizam.

"Konzumerizam je situacija koja pogađa sve u svetu, pa time i sveštenike koji su deo istog. Ovakve krize postaju vidljive prvenstveno u celibatu i devičanstvu, a posle dolazi do krize vernosti u braku sa vanbračnim seksom ili seksom pre braka. Žene su u medijima predstavljene kao roba, a sve pogodnosti se reklamiraju uz pomoć žena i devojaka, što potiče dehumanizaciju ljudskog tela", izjavio je za Njuz Minit.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track