TRAMP O SVOJIM VEZAMA SA RUSIJOM: To je stara vest, mediji lažu!
Foto: Reuters

Pljušte optužbe

TRAMP O SVOJIM VEZAMA SA RUSIJOM: To je stara vest, mediji lažu!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su saopštenja o njegovim vezama sa Rusijom apsolutna laž.

„Priče tome da je Tramp u dosluhu sa Rusijom su apsolutna laž. Kada će se završiti ova glupa priča koja se finansira novcem poreskih obveznika?“, napisao je američki predsednik na Tviteru.

On je naveo da je bivši direktor Nacionalne obaveštajne službe SAD Džejms Kleper „potvrdio to što svi znaju, uključujući medije - da „nema potvrde“ veza Rusije i Tramp

Predsednik je naveo da je bivša vršiteljka dužnosti generalnog tužioca SAD Sali Jejts „učinila lažne medije veoma nesrećnim, jer je prenosila samo stare vesti“.

Što se tiče svedočenja bivšeg direktora Nacionalne obaveštajne službe Džejmsa Klepera, koji je rekao na istom svedočenju da nije bio upoznat sa bilo kakvim dokazima o saradnji američkog predsednika sa ruskim zvanicnicima, Tramp je naveo: "Direktor Kleper je ponovio ono što svi, uključujući i lažne medije, znaju - nema dokaza o saradnji Rusije i Trampa."

Bivši vršilac dužnosti javnog tužioca Seli Jejts izjavila je juče da ima dva sastanka i jedan telefonski razgovor sa savetnikom Bele kuće Donom Mekgenom povodom sumnji da bi Rusi mogli da ucenjuju bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina.

Jejts je na svedočenju u Senatu navela da je Mekgenu rekla da Rusi znaju šta je Flin radio i da Rusi znaju da je on obmanuo potpredsednika i druge o tome šta je radio. Ona nije precizirala šta je to bilo, prenosi AP.

Kako je dodala, ona je prenela ovu informaciju Beloj kući i predsedniku Donaldu Trampu kako bi mogli da preduzmu akciju koju "smatraju odgovarajućom".

(Tanjug/Sputnik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track