TRAMP POSTAVLJA NOVE LJUDE: Pribus šef kabineta, Benon glavni strateg
Foto: Rojters

Prva imenovanja

TRAMP POSTAVLJA NOVE LJUDE: Pribus šef kabineta, Benon glavni strateg

Planeta -

VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izabrao je Rajnsa Pribusa za svog šefa kabineta, dok će Stiven Benon biti predsednikov glavni strateg i viši savetnik.

"Oduševljen sam što moj veoma uspešan tim nastavlja sa mnom da vodi našu zemlju", naveo je Tramp u saopštenju, preneo je AFP.

Tramp je sinoć istakao da su "Stiv i Rajns izuzetno kvalifikovani lideri koji su dobro radili tokom kampanje i doveli nas do istorijske pobede. Sada, obojica će biti sa mnom u Beloj kući dok radimo na tome da Amerika ponovo postane velika".

Pribus je aktuelni predsednik Republikanskog nacionalnog komiteta.Glas Amerike je ranije javio da Tramp ubrzano radi na oblikovanju nove vlade.

Menadžer Trampove kampanje Kelien Konvej je rekla da je na "pomolu" jedno ključno imenovanje - za položaj šefa osoblja Bele kuće, i da se razmatra nekoliko imena dok se Tramp priprema za inauguraciju 20. januara. To je imenovanje koje će signalizovati da li Tramp planira da nastavi sa napadima na vašingtonski establišment ili će više prigrliti pomirljivi put u rukovođenju zemljom.

Konvejeva je rekla da je "vašingtonski insajder", predsednik Republikanskog nacionalnog komiteta Rajns Pribus koji je pomogao Trampu da pobedi, izrazio interes za zahtevni položaj šefa osoblja, koji između ostalog obuhvata pomoć predsedniku u uspostavljanju dnevnog reda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track