TRAMP TVRDI: Klinton je silovao žene!
Foto: Reuters 22.04.2016, Nov 2015

Optužio ga

TRAMP TVRDI: Klinton je silovao žene!

Planeta -

Donald Tramp , koji će najverovatnije biti predsednički kandidat republikanaca iskoristio je reč "silovanje" u vezi sa seksualnim skandalima bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

Tramp se u intervjuu za Foks njuz na pitanja o navodima Njujork tajmsa o neprikladnom odnosu prema ženama, okrenuo Klintonu.

"Usput, znate, nije to najgora stvar. Pogledajte s čime se sve Klinton provukao i šta je sve radio", rekao je Tramp.

Voditelj televizije Foks njuz, koja je naklonjena republikancima, postavio je pitanja da li bi Njujork tajms na isti način postavljao pitanja ženama koje su optužile Klintona za seksualno neprikladno ponašanje.

"U jednom slučaju, reč je o pokazivanju. U drugom, o pipanju, maženju i dodirivanju protiv volje žene", rekao je voditelj, na šta je Tramp rekao "i silovanje".

Portparol Bila Klintona saopštio je da Tramp samo napada kada se oseća ugroženim.

Tramp je proteklih nedelja nagovestio da će seksualni skandali Bila Klintona imati bitno mesto u njegovoj kampanji. Na skupovima i društvenim medijima Tramp je za Klintona već rekao da je "najgori u zlostavljanju žena u istoriji politike".

Klintona su tokom čitave karijere pratili navodi o vanbračnim aferama i seksualnim avanturama. Prvi takvi navodi su se pojavili dok je bio u prvoj kampanji za predsednika 1992, da bi zbog seksualnih odnosa s pripravnicom u Beloj kući Monikom Levinski bio pokrenut postupak za njegov opoziv 1998.

Klinton je 1998. pristao da plati 850.000 dolara u pogodbi s Polom Džons koja ga je optužila da se skidao pred njom i iznosio nepristojne ponude dok je bio guverner Arkanzasa.

Klintonova supruga, bivša državna sekretarka, favorit je u trci za nominaciju Demokratske partije i u novembru će se na predsedničkim izborima suočiti najverovatnije s Trampom koji je nadomak nominacije republikanaca.

Medicinska sestra Huanita Brodrik ga je 1999. optužila da ju je silovao dok je bio tužilac 1978. gofjne, a Kejtilin Vili, koja je radila u Beloj kući, tvrdila je da ju je mazio na sastanku nasamo kada se prijavila za posao. Klinton je negirao obe optužbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track