TRAMP UHVATIO OBAMU U LAŽI: Bivši predsdnik SAD prisluškivao razgovore ruskog ambasadora i Sešonsa!
Foto: Reuters

Pukla bruka

TRAMP UHVATIO OBAMU U LAŽI: Bivši predsdnik SAD prisluškivao razgovore ruskog ambasadora i Sešonsa!

Planeta -

Bivši menadžer predizbornog štaba Donalda Trampa Kori Levandovski izjavio je da je administracija bivšeg američkog predsednika Baraka Obame prisluškivala razgovore bivšeg senatora, a sada generalnog tužioca Džefa Sešonsa i ambasadora Rusije u Vašingtonu Sergeja Kisljaka.

Ono što možemo da kažemo o prethodnoj administraciji je da su oni zaista prisluškivali razgovore tadašnjeg senatora Džefa Sešonsa i ambasadora Rusije kada se on nalazio u zgradi Senata“, rekao je Levandovski u intervjuu za „Foks njuz“.

Trampov bivši menadžer istakao je da se radi o dva razgovora ruskog diplomate i senatora, od kojih se jedan dogodio tokom kongresa Republikanske partije, a drugi u zgradi Senata.

On je takođe izrazio zabrinutost zbog ovih akcija administracije, navodeći da je prethodna administracija takođe mogla „da prisluškuje razgovore u Trampovoj kuli".

Ranije je Donald Tramp, koji je preuzeo dužnost predsednika SAD 20. januara, napisao na svom nalogu na Tviteru da je saznao da je „predsednik Obama prisluškivao moje razgovore“, mesec dana pre izbora održanih 8. novembra. Tramp je ovu situaciju uporedio sa čuvenim skandalom Votergejt iz 1972, zbog čega je predsednik SAD Ričard

Nikson podneo ostavku. Predstavnik bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, Kevin Luis, negirao je optužbe protiv njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track