TURSKI POLICAJAC UBIO RUSKOG AMBASADORA: Atentator na Karlova pripadnik policije!
Foto: Twitter/Gilgo

TURSKI POLICAJAC UBIO RUSKOG AMBASADORA: Atentator na Karlova pripadnik policije!

Planeta -

Turski mediji potvrdili su da je atentator na ruskog ambasadora Andreja Karlova izvršio pripadnik turske policije.

Zvaničnici Ankare potvrdili su večeras da je ubica ruskog ambasadora identifikovan kao turski policajac. To je izjavio gradonačelnik Ankare Melih Gokček."Napadač je policajac", objavio je gradonačelnik na Tviteru.List "Jeni Safak" je na sajtu objavio da je napadač sa inicijalima M.M.A. bio u jedinici za razbijanje demonstracija u Ankari.

Agencija Rojters je, pozivajući se na neimenovane bezbednosne izvore, javila da u vreme napada taj policajac nije bio na dužnosti.Turski mediji prenose da je napadač ubijen ubrzo nakon napada.Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije saopštilo da je ruski ambasador ranjen nakon što je nepoznati naoružani napadač upao u galeriju u kojoj je on prisustvovao otvaranju ruske izložbe fotografija "Rusija očima Turaka".

Tas s javlja, pozivajući se na očevice, da je napadač uzviknuo "Sklanjajte se odavde".AFP prenosi, pozivajući se na očevica, da je napadač uzviknuo "Osveta za Alep", dok fotoreporter agencije AP tvrdi da je muškarac u odelu i kravati uzviknuo "Alahu akbar" pre nego što je ispalio najmanje osam metaka.

Američka agencija dodaje da je napadač rekao i nekoliko reči na ruskom i oborio nekoliko izloženih fotografija. Rojters navodi da je napadač u glaeriju ušao pokazavši policijsku propusnicu.Na internetu su se ubrzo pojavile i fotografije na kojima se vidi atentator kako nosi uniformu turke policije.

Foto: Twitter/Gilgo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track