(VIDEO) TUSK BESAN, MOGERINIJEVA ZAPLAKALA: Teroristi pali na najniži nivo u službi mržnje i nasilja
Foto: AP 12 Decembar 2012

Reakcija na Brisel

(VIDEO) TUSK BESAN, MOGERINIJEVA ZAPLAKALA: Teroristi pali na najniži nivo u službi mržnje i nasilja

Planeta -
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas "užas" zbog "terorističkih napada" na aerodromu i u metro stanici u Briselu u kojima je ubijeno najmanje 28 ljudi.

"Ovim napadima teroristi su pali na najniži nivo u službi mržnje i nasilja", rekao je Tusk u saopštenju. Jedan od napada bio je u metro stanici Malbek, koja se nalazi nekoliko stotina metara od zgrada evropskih institucija u Briselu.

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini koja je govorila iz glavnog grada Jemena Amana gde se nalazi u poseti izjavila je danas da je "ovo vrlo tužan dan za Evropu".

"Ovo je vrlo tužan dan zu Evropu, u trenutku u kome Evropa i njen glavni grad doživljavaju istu bol kroz koju je ovaj region (Bliski istok) osetio i koji oseća svaki dan", rekla je Federika Mogerini na ivici suza u izjavi pored jordanskog ministra spoljnih poslova Nasera Džudeha.

"Solidarišemo se ne samo sa patnjom žrtava nego takodje u odgovoru na ta dela i u zajedničkom sprečavanju radikalizacije i nasilja", rekla je Federika Mogerini i briznula u plač.

Prethodno je i jemenski ministar Džudeh oštro osudio "kriminalne i terorističke" napade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track