UBEDLJIVA POBEDA OPOZICIJE U RUMUNIJI: PSD dobila čak 45 odsto, Dragnea oduševljen!
Foto: Profimedia

Više od 45 odsto

UBEDLJIVA POBEDA OPOZICIJE U RUMUNIJI: PSD dobila čak 45 odsto, Dragnea oduševljen!

Planeta -

BUKUREŠT - Rumunska levičarska Socijaldemokratska partija (PSD) pobedila je na parlamentarnim izborima, koji su danas održani u toj zemlji, osvojivši više od 45 odsto glasova, pokazuju dve izlazne ankete.

Lider te stranke Liviu Dragnea izjavio je da je oduševljen predviđanjima izbornih anketa koje su pokazale da Socijaldemokratska partija osvojila više od 45 odsto glasova birača, prenosi AP."Nadam se da niko nema sumnje ko je pobednik izbora. Rumuni su danas glasali za ekonomski rast, više novca u svojim džepovima, niže takse i poreze, podršku biznismenima...", rekao je Dragnea.

On je kazao da želi da Rumunija bude dobra zemlja za sve Rumune."Nadam se da u budućnosti nećemo imati sukobe", rekao je Dragnea i naveo da će narednih dana početi konsultacije radi formiranje parlamentarne većine.

Dve izlazne ankete pokazale su da je PSD pobedila na parlamentarnim izborima, osvojivši više od 45 odsto glasova.

Za njom sledi stranka desnog centra Nacionalna libaralna partija (PNL) koja je osvojila između 20,7 i 21 odsto glasova, pokazuju ankete koje su sproveli KURS-Avangarde i IRES, preneo je Rojters.Unija Spasite Rumuniju osvojila je između 8 i 9,2 odsto glasova.Na izborima je pravo glasa imalo više od 18 miliona građana.Preliminarni rezultati izbora očekuju se u ponedeljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track