UKRAJINCI DIGLI RUKE: Više od polovine veruje da im se Krim neće vratiti
Foto: Reuters

Istraživanje

UKRAJINCI DIGLI RUKE: Više od polovine veruje da im se Krim neće vratiti

Planeta -
Da se Krim nikad neće vratili Ukrajini na zapadu zemlje predviđa 51 odsto anketiranih, a na istoku 69 odsto

KIJEV - Više od polovine Ukrajinaca više ne veruje da će se Krim ikad vratiti Ukrajini, pokazuju rezultati skorašnje ankete.

Samo 25 odsto anketiranih je pozitivno odgovorilo na pitanje da li bi Krim ikad mogao da bude reintegrisan u Ukrajinu, dok 56 odsto u to ne veruje, a ostali nisu odgovorili na to pitanje, ističe sociolog Jevgenij Kopatko, a prenosi Tas s.

Na zapadu Ukrajine vlada veći optimizam po pitanju vraćanja Krima nego na istoku. Na zapadu je 30 odsto anketiranih dalo pozitivan odgovor na pitanje o vraćanju Krima, a na istoku zemlje samo 18 odsto.

Da se Krim nikad neće vratili Ukrajini na zapadu predviđa 51 odsto anketiranih, a na istoku 69 odsto. "Ukrajinsko društvo je sada u fazi kad mržnja opada, ostavljajući duboku gorčinu, duboku ranu zbog ovoga (odvajanja Krima)", ističe direktor ukrajinskog Instituta za političku analizu i menadžment Ruslan Bortnik, koji priznaje kako "nema osnova da se ozbiljno razgovara o povratku Krima".

Anketa je obavljena između 6. i 16. marta i u njoj je učestvovalo 1.500 građana iz svih regiona Ukrajine, izuzev oblasti Donjecka i Luganska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track