UNAJMILA UBICU DA LIKVIDIRA MUŽA I DECU ZBOG KUĆE: Plaćenik se predomislio u poslednjem trenutku
Foto: Printscreen Facebook

Bolesnica

UNAJMILA UBICU DA LIKVIDIRA MUŽA I DECU ZBOG KUĆE: Plaćenik se predomislio u poslednjem trenutku

Planeta -

Šeli En Karter (42) uhapšena je zajedno sa svojim mnogo mlađim dečkom Rajanom Starkom (23) nakon što se plaćeni ubica kojeg je unajmila da likvidira njenog muža sam prijavio policiji, piše Dejli bist.

Dreserka pasa iz Ohaja ponudila je ubici 1.000 dolara i automobil da ubije njenog 44-godišnjeg supruga Kristijana Kartera, sa kojim je trenutno u brakorazvodnoj parnici. Ali, kako je priznao policiji u Midltaunu, unajmljeni ubica se predomislio kada je shvatio da bi prilikom Karterove likvidacije bili ugroženi i životi njegove dece, starih 7 i 11 godina. Tada je odlučio da ode u policiju.Istraga je pokazala da je Šeli En želela da njen suprug strada u "saobraćajnoj nesreći". Pritom, kako je rekla ubici, nije mnogo marila za to hoće li u nesreći stradati i njegova deca.

"Ovo je sasvim bizaran slučaj. Plaćene ubice obično nemaju savest. Dobro je što je ovaj odustao od ubistva. Kako za Kartera, tako i za njegovu decu jer njegovoj ženi je, očigledno, bilo je sasvim svejedno hoće li deca stradati", rekao je policijski poručnik Džim Kuningem.

"Ovo je nešto što ne očekujete da se može dogoditi. Viđate to na televiziji ili na filmu, ali mislite da se to vama nikada ne može dogoditi. Preplavile su me sve moguće emocije koje možete zamisliti: od besa do straha i rasejanosti", rekao je vidno potreseni Kristjan Karter, zahvalivši se plaćenom ubici zbog toga što je odustao od "ugovorenog posla".

Policija nije otkrila motive ovog naručenog ubistva, ali prijatelji i rođaci Karterovih kažu da je Šeli En očajnički želela da zadrži kuću u kojoj živi i koju je smatrala kućom iz snova. A sudija koji vodi brakorazvodnu parnicu Karterovih doneo je odluku da svoju novu kuću moraju da prodaju.

"Kupili su zemlju još pre 11 godina i prošle godine su konačno počeli da grade tu kuću. Odlučila je da zadrži tu kuću po svaku cenu. Srećom, to joj nije uspelo", rekla je Karterova prijateljica Ejmi Vrej.Šeli En se prvi put srela sa neimenovanim ubicom 16. septembra i platila mu 500 dolara. Još 500 dolara i terenac trebala je da mu da nakon obavljenog posla.Nakon ubicine prijave, policija je 21. septembra pretresla kuću

Karterovih pre ne što su Šeli En i Starka uhapsili u restoranu Medison In. Stark, koji je već pre krivično kažnjavan, imao je, navodno, kod sebe pištolj kalibra 0,22, pa se tereti za posedovanje vatrenog oružja u alkoholisanom stanju. Šeli En će odgovarati za trostruki pokušaj teškog ubistva.

Zbog udruživanja radi izvršenja ubistva optuženi su i polubrat Šeli En Karer, Kasei Friman (32) i njegova supruga Sara (21), koji su Šeli En i upoznali sa plaćenim ubicom.

"Znali smo da je luda, ali ne i da je toliko luda", napisao je jedan njen poznanik na Fejsbuku.Nije poznato kako je Šeli En upoznala Starka, a prema statusima na njenom FB profilu moglo bi se zaključiti da se poznaju od marta ove godine.

Karterovi su u braku od 2011. "Hvala ti Bože što si me blagoslovio kad sam upoznala Kartera i njegovu porodicu. Dao si mi dar koji sam želela celog života", napisala je te godine za Božić Šeli En na svom FB profilu.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track