(UZNEMIRUJUĆE) OVAJ GRAD JE PREPLAVILA REKA KRVI: Verska manifestacija izazvala totalni haos
Foto: Printscreen Twitter

Bizarno

(UZNEMIRUJUĆE) OVAJ GRAD JE PREPLAVILA REKA KRVI: Verska manifestacija izazvala totalni haos

Planeta -

Ulice Dake u Bangladešu pretvorile su se u "reke krvi" nakon poplave koja je izbacila krvave otpadne vode životinja pobijenih povodom Islamske proslave Kurban-bajrama.

Hiljade ovaca, koza i krava budu zaklane kao deo godišnjeg muslimanskog praznika povodom kraja Zu-l-hidždže a njihovo meso se tradicionalno distribuira siromašnima. Međutim, jaka kiša u utorak, u kombinaciji sa lošim odvodima grada, dovela je do veoma nehigijenskih uslova.

Slike i video na mrežama pokazuju šokantne scene kako stanovnici pokušavaju da nastave sa svojim uobičajnim životom uprkos krvavoj vodi oko njih. Ovakvi uslovi nisu sprečili ljude da odlaze u džamije i nastavljaju sa žrtvanjima, piše India Todej.

Kandker Milatul Islam, zamenik šefa za upravljanje otpadom iz Dake, rekao je da vodeni otpad problem već dugo vremena i da je se radi na rešavanju problema.

Građani su kritikovali napore dve gradske firme za čišćenje a agencije zauzvrat optužuju stanovnike za korišćenje područja u blizini njihovih domova za žrtvovanje životinja, umesto na mestima određenim za verske aktivnosti.

Međutim, meštani kažu da nisu bili upoznati sa odabranim lokacijama i da pre obeležavanja nije bilo dovoljno urađeno da se građani obaveste.

"Prošle godine gradske korporacije pokrenule su masovnu kampanju kako bi podstakle ljude da koriste određene tačke i da ih uoče. Otišao sam do tog mesta u Mohamadpuru prošle godine, ali ove godine, nisam ni mogao da vidim gde su ta mesta", rekao je jedan stanovnik za Daka Tribjun.

Drugi ljudi su istakli da su izabrana mesta suviše daleko od njihovih domova.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track