UZNEMIRUJUĆI FOTO DRAMA U SIRIJI: Džihadisti ubili dva zarobljena ruska pilota
Foto: Twitter

Zveri

UZNEMIRUJUĆI FOTO DRAMA U SIRIJI: Džihadisti ubili dva zarobljena ruska pilota

Planeta -
LATAKIJA - Sirijski pobunjenici objavili su danas nekoliko časova posle obaranja ruskog suhoja Su-24 tela dvojice ubijenih pilota.

Slike koje se munjevito šire po društvenim mrežama prikazuju da su piloti najverovatnije po zarobljavanju mučeni, a zatim i svirepo ubijeni.

Najednoj od fotografija koja je objavljena vidi se da su džihadisti hladnokrvno sa dva metka u grudi pucali jednom od zarobljenih ruskih pilota.

Za sada identitet drugog nastradalog nije još uvek poznat, dok je prvi ubijeni pilot identifikovan kao Sergej Rumancev iz Čeljabinska.

Naime nešto ranija na društvenim mrežama sirijska opozicija saopštila je da je oboreni Su-24M bio evidencijskog broja 0715323 koji je pirpadao 6980 Gardijskoj avijacijskoj bazi u mestu Šagol kod Čeljabinska.

Podsetimo dva turska lovca F-16 jutros su oborili oko 10 sati ruski borbeni avion suhoj Su-24 koji je prema tvrdnjama turskih vlasti povredio njihov vazdušni prostor.

Foto: Printscreen Twitter
Foto: Printscreen Twitter

Dvojica ruskih pilota su se katapultirala i padobranom uslei da se prizmelje u dubini sirijske teritoriji gde im se izgubio svaki trag.

Posle sat vremena na društvenim mrežama osvanuo je snimak jednog od ubijenih pilota koga su džihadisti likvidirali, da bi dva sata kasnije stigla i potvrda da je ubijen i drugi pilot.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja