UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policajci upucali u leđa Afroamerikanca (37) u Luizijani!

rasne tenzije u porastu

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policajci upucali u leđa Afroamerikanca (37) u Luizijani!

Planeta -

Policajac u Luizijani ubio je Afroamerikanca Altona Sterlinga (37) ispred prodavnice u glavnom gradu te američke države Baton Ružu

Sterling je prodavao muzičke CD-ove ispred prodavnice, kada je najpre došlo do rasprave a zatim su poloicajci oborili Sterlinga i ubili. Ovaj najnoviji slučaj policijske brutalnosti protiv crnačkog stanovništva izazvao je danas protest lokalnog stanovništva.

Na internetu se pojavio video koji su snimili svedoci ovog brutalnog ubistva. Na snimku se vidi trenutak kada jedan od dvojice policajaca obara Sterlinga na zemlju posle čega drugi prilazi da pomogne kolegi da zadrži Sterlinga na betonu.

Posle nekoliko sekundi jedan od policajaca je uzviknuo "Ima pištolj", a potom se čuju pucnji koji su bili smrtonosni za Sterlinga.

Svedoci tvrde da su policajci pronašli pištolj u džepu ubijenog Altona nakon što su ga upucali, i dodaju da ubijeni Afroamerikanac nije potegao oružje. Prema rezultatima autopsije, Alton Sterling umro je od višestrukih prostrelnih rana u leđa i grudi. Policajci koji su učestvovali u ovom incidentu su privremeno suspendovani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track