(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STRAVA I UŽAS! LJUDSKI RAŽNJIĆI: Članovi bande ubili rivale pa ih ispekli!
Foto: Printscreen Youtube

Kanibalizam u Brazilu

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STRAVA I UŽAS! LJUDSKI RAŽNJIĆI: Članovi bande ubili rivale pa ih ispekli!

Planeta -

BRAZILIJA - Česti nemiri u brazilskim zatvorima dobili su novu, užasnu dimenziju pošto je na internetu osvanuo snimak na kome se vide zatvorenici kako prave roštilj od ljudskog mesa!

Jezive scene snimljene su u zatvoru Alkakuz, koji se nalazi na severu Brazila, gde je prošle nedelje došlo do nemira, tokom kojih je ubijeno 26 zatvorenika.

U pitanju je sukob između dve najveće bande u Brazilu - Red komanda, čije je sedište u Rio de Žaneiru, i First kapital komanda iz Sao Paula. Na stravičnom snimku vide se pripadnici bande Red komand, koji tvrde da pripremaju roštilj od mesa svojih ubijenih ljutih protivnika.

Borba za tržište

- Ovo je tek početak. Platili su - kaže na snimku jedan krezubi zatvorenik dok maše mačetom.Njegov drugar za to vreme na podužem štapu nad vatrom drži komade mesa praveći roštilj.

ZAMALO NA MENIJU: Britanski par jedva pobegao od kanibala u džunglama Gvineje

Vlasti su nemire u zatvoru Alkakuz obuzdale tek angažovanjem vojske. Nadležni se trude da pripadnike zaraćenih bandi razdvoje gradeći zidove od kontejnera.Dve bande su više od dve decenije poštovale primirje i sarađivale u trgovini drogom i oružjem. Međutim, pre šest meseci First kapital komand krenuo je da potiskuje Red komand iz najunosnijih ruta za trgovinu drogom na severu zemlje.

Prete novim zločinima... Pripadnici bande Red komand
Prete novim zločinima... Pripadnici bande Red komand

Prepuni zatvori

U pitanju su maršrute kojima se kokain iz Perua i Kolumbije kroz Amazoniju prebacuje dalje na sever. Banda iz Rija se udružila s manjim grupama i započeo je krvavi obračun kome se kraj ne nazire. Sukobi su intenzivirani početkom 2017. i u njima je do sada brutalno masakrirano 140 osoba.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track