(VIDEO) AMERIČKI VOJNICI SE IZVINILI IRANCIMA: Bila je to naša greška! Hvala vam na gostoprimstvu!
Foto: Twitter

Ovo se retko viđa

(VIDEO) AMERIČKI VOJNICI SE IZVINILI IRANCIMA: Bila je to naša greška! Hvala vam na gostoprimstvu!

Planeta -
Iranska državna televizija objavila je video snimak na kojem se vidi kako se zarobljeni američki mornar izvinjava zbog incidenta u Persijskom zalivu.

On se, kako se navodi, izvinio zato što je njegov patrolni brod greškom ušao u iranske teritorijalne vode u tom zalivu.U jednom delu video snimka se može čuti kako mornar na engleskom kaže "to je bio nesporazum", dok je prevodilac to preveo na persijski kao "grešku", preneo je Rojters, dodajući da zbog tehničkih problema nije bio u mogućnosti da pogleda ceo snimak.

"Moj navigacioni sistem je pokazivao da se nalazim u iranskim vodama, ali sam ja počinio grešku i ušao", rekao je američki mornar.

Takođe američki vojnici su se zahvalili Irancima na gostoprimstvu a prikazan je i video gde im je poslužena hrana.

Iranske vlasti su oslobodile svih deset zarobljenih američkih mornara, koje su držali preko noći, čime je brzo okončan incident koji je povećao tenzije samo nekoliko dana uoči očekivane primene ključnog nuklearnog sporazuma između Irana i svetskih sila.

Američki mornari zadržani su u iranskoj bazi u Persijskom zalivu pošto su njihovi brodovi zašli u iranske teritorijalne vode.

Iranska državna televizija je nešto ranije prikazala slike trenutaka kada je Revolucionarna garda zarobila 10 američkih vojnika u Persijskom zalivu.

Video je objavljen na sajtu televizije nekoliko sati pošto je Iran oslobodio mornare, među kojima je i jedna žena.

Na snimcima se vide američki mornari sa rukama na potiljku, kao i scena u kojoj Iranci proveravaju oružje i dokumenta koja su se nalazila na brodu.

(B92/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track