(VIDEO) BAKSUZNI I BAHATI POLICAJAC: Izmislio zakon pa pretio advokatu
Foto: Youtube Screenshot/Port City Daily

Čuvar reda

(VIDEO) BAKSUZNI I BAHATI POLICAJAC: Izmislio zakon pa pretio advokatu

Planeta -

"Ne samo da građani imaju pravo da snimaju interakciju s policajcima, već ih se na to i podstiče", potvrdio je šef narednika koji se uvalio u nevolje.

Kenet Beker, policijski narednik iz Vilmingtona u Severnoj Karolini, da je sebi 26. februara težak autogol uveren da mu uniforma dopušta da preti kome i kako hoće.

Beker je tog poslepodneva izmislio zakon ispred vozača Ubera Džesija Brajta, pa požalio što je bio bahat jer je ubrzo shvatio da uedno razgovara sa advokatom.

"Da me nisi snimao. Isključi mobilni ili ćeš završiti u zatvoru. Poznajem zakon", zapretio je Beker u želji da Brajt prestane da snima pretres klijenata i njegovog vozila.

Na njegovu veliku žalost, Uberov vozač je na to imao pravo, pa je zbog glupe situacije u koju se sam doveo završio pod istragom unutrašnje kontrole.

"Fotografisanje ili stvaranje videozapisa je svačije zakonsko pravo. Štaviše, mi čak i potičemo građane da se služe mobilnim kada misle da za time ima potrebe, pa i u situacijama kada dolazi do interakcije između njih i policajaca u svrhu obostrane zaštite", izjavio je prvi policajac Vilmingtona Ralh Evangelous, kome ni samom nije jasno u šta se njegov narednik upustio.

Narednik i njegove kolege vozilo su zaustavile pod sumnjom da Uberovi klijenti uz sebe imaju drogu, pa su pritom napravili još jednu grešku jer su pretresli vozilo bez Brajtovog pristanka.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track