(VIDEO) BELA KUĆA: Sešns do daljeg ostaje u istrazi o navodnom mešanju Rusije u američke izbore
Foto: Reuters

Nema povlačenja

(VIDEO) BELA KUĆA: Sešns do daljeg ostaje u istrazi o navodnom mešanju Rusije u američke izbore

Planeta -

VAŠINGTON - Bela kuća nije donela odluku o eventualnom isključivanju američkog državnog tužioca Džefa Sešnsa iz istrage Ministarstva pravde o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

Zamenik sekretara za medije Bele kuće Sara Hakabi Sanders izjavila je u nedelju da istraga o mogućem hakovanju demokrata od strane Rusije mora da ima svoj pravac pre nego što Sešns odluči da se "skloni u stranu".

Sešns je, inače, bio jedan od glavnih savetnika predsednika SAD Donalda Trampa tokom kampanje za predsedničke izbore. Tramp je već odbacio je kontroverze o vezama između njegovih saradnika i Rusije, ocenivši da su "lukavo" osmišljene od strane neprijateljski nastrojenih medija.

"To su lažne vesti koje su plasirale demokrate uz pomoć medija, kako bi sakrile veliki izborni poraz i ilegalno curenje informacija", napisao je Tramp danas na svom Tviter nalogu.

Analitičari obaveštajnih službi zaključili su da je Rusija pokušala da pomogne Trampu da pobedi na izborima tako što je diskreditovala njegovu protivnicu Hilari Klinton i Demokratsku partiju sajber-napadima.

Moskva je demantovala te tvrdnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track