(VIDEO) RUSKO ČUDO OD AVIONA: Novi mig ruši sve zakone fizike!
Foto: Printscreen/ Youtube

Superlovac

(VIDEO) RUSKO ČUDO OD AVIONA: Novi mig ruši sve zakone fizike!

Planeta -

Rusko ratno vazduhoplovstvo dobija novi laki lovački avion - MiG-35, koji je predstavljen i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Ovaj superlovac, 4++ generacije, u stanju je da podjednako efikasno pogodi ciljeve u vazduhu, na moru i na kopnu, a vojni eksperti kažu da „ruši sve zakone fizike“.

Direktor programa vojne avijacije Objedinjene vazduhoplovne korporacije Vladimir Mihajlov rekao je ranije da će sva testiranja nad MiG-35 biti završena ove godine, a da će iduće godine početi prva isporuka aviona ruskim Vazdušno-kosmičkim snagama.

Do 2020. rusko Ministarstvo odbrane planira da kupi oko 30 ovih aviona.

Procenjuje se da će cena ovog superlovca iznositi 45 miliona dolara. Krajem oktobra MiG-35 je imao svoj prvi let, a avion će narednog meseca početi sa državnim testiranjima.

Sa dužinom od 17 metara i poletnom težinom većom od 23 tone, „tridesetpetica“ razvija brzinu od 2.560 kilometara na sat i u stanju je da „u cugu“, bez tankiranja goriva, preleti 3.100 kilometara.

Ruski eksperti kažu da je ovo jedan od najperspektivnijih ruskih lovaca, čiji je glavni zadatak nanošenje visokopreciznih udara, uključujući i one na objekte od strateškog značaja.

Ovo je MiG 29, budući PONOS SRPSKOG VAZDUHOPLOVSTVA!

Mnogi vojni eksperti tvrde da je ruski MiG-35 superiorniji od američkog F-35, a takođe smatraju i da će ruski lovac zahvaljujući svojim karakteristikama i niskoj ceni zainteresovati kupce iz inostranstva.

„Osnovano se veruje da je MiG-35 korak napred u razvoju naše avijacije i da on može postati dostojan konkurent i protivnik američkog F-35. Osim toga, Mig-35 ima dobre perspektive na tržištima drugih država. Trebalo bi istaći da će njegova cena, po svemu sudeći, biti dva puta niža od cene pomenutog konkurenta, američkog F-35, koji će se prodavati za 85 miliona dolara. Ubeđen sam da će MiG-35 zainteresovati potencijalne kupce iz inostranstva“, kaže Vladimir Karjakin, vojni ekspert i viši naučni saradnik ruskog Instituta za strateška istraživanja.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja