(VIDEO) BORIO SE DO POSLEDNJEG DAHA: Kapetan heroj ruskog aviona pokušao prinudno da sleti
Foto: Printscreen Rusija-1

Novi detalji

(VIDEO) BORIO SE DO POSLEDNJEG DAHA: Kapetan heroj ruskog aviona pokušao prinudno da sleti

Planeta -

MOSKVA - Kapetan ruskog aviona "Tu-154" koji se srušio u Crno more, probao je prinudno da sleti na površinu vode, što pokazuje deo aviona koji su pronašli ronioci.

Kako je za agenciju Tas s naveo izvor iz Agencije za sprovođenje zakona, ronioci su pronašli deo aviona od krila do repa, i prema prvim informacijama, taj deo dokazuje da je kapetan pokušao prinudno sletanje.

Stručnjaci navode da se ostaci motora mogu videti na repu. Delovi aviona su raštrkani na morskom dnu u radijusu od 500 metara, a ronioci su prethodno na dnu mora pronašli i dva dela kontrolnog mehanizma aviona. U operaciji učestvuje 45 čamaca, 12 aviona, 10 helikoptera i tri drona.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je prethodno da istraga o uzroku pada putničkog aviona Tu-154 ide u četiri pravca, ali da nema dokaza da bi teroristički napad ili sabotaža mogli biti jedan od uzroka.

"Četiri glavne verzije su da je avion pogodio neki strani objekat, nekvalitetno gorivo koje je izazvalo gubitak pritiska i na kraju prekid rada motora, greška pilota i tehnički kvar aviona", naveo je FSB u saopštenju.

Ruski vojni avion srušio se juče ujutru u Crno more, nedaleko od Sočija, a niko od 92 ljudi nije preživeo. Među stradalima su i 64 člana čuvenog Ansambla "Aleksandrov" i devet novinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track