(VIDEO) CENOVNIK ISLAMSKE DRŽAVE ZA SEKSUALNO ROBLJE: 165 dolara beba, 124 starija od 9 godina
Foto: Printscreen Yt

Izopačeni do srži

(VIDEO) CENOVNIK ISLAMSKE DRŽAVE ZA SEKSUALNO ROBLJE: 165 dolara beba, 124 starija od 9 godina

Planeta -
Tarife za seksualno roblje prave se jednostavno - što je robinja starija, to je jeftinija, kažu UN

NJUJORK - U izopačenom svetu Islamske države devojčica seksualna robinja košta 165 dolara, saopštile su UN.

"Kupovati njih je isto kao i kupovati benzin", kaže Zejneb Bengura, specijalni predstavnik generalnog sekretara UN za seksualno nasilje u ratovima. "Jednu devojku mogu da kupe i prodaju petorica ili šestorica. Ponekad džihadisti prodaju devojke njihovim porodicama, koje plaćaju hiljade dolara otkupnine.

Tarife za seksualno roblje prave se jednostavno - što je robinja starija, to je jeftinija. Deca stara od godinu dana do 9 godina koštaju 165 dolara, od 9 do 20 godina koštaju 124 dolara, a starije su jeftinije. Žene iznad 40 koštaju 41 dolar.

U ISIL sekusalno roblje prvi biraju najviši komandanti. One koje preostanu posle njih idu pred lokalne bogate pedofile i perverznjake, koji dobro plažaju. Devojčice i devojke koje oni ne uzmu kupuju dalje džihadisti.

"Oni imaju čitavu mašineriju i sistem. Imaju uputstvo šta da rade s tim devojkama. Imaju biro koji organizuje "brakove" i prodaju devojaka. Imaju i cenovnik", kaže Bengura, koja je uverena da je gotovo nemoguće razbiti tržište seksualnog roblja u "kalifatu".

ISIL je zarobio oko 3.000 jazidskih devojčica i devojaka, koje su okosnica izopačenog seksualnog ropstva, a i nekoliko hiljada Iračanki takođe je oteto i prodato u roblje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track