(VIDEO, FOTO) ČUDO: Pre 30 godina jedno pismo najavilo je da će Tramp biti predsednik Amerike!
Foto: Printscreen Facebook

očarao jednu od prvih dama

(VIDEO, FOTO) ČUDO: Pre 30 godina jedno pismo najavilo je da će Tramp biti predsednik Amerike!

Planeta -

Društvene mreže preplavilo je pismo iz davne 1987. godine koje je bivši američki predsednik Ričard Nikson uputio Donaldu Trampu tada mladom biznismenu

U pismu mu je predvideo da bi jednog dana mogao da postane predsednik Amerike.

Zapravo, to nije bilo predviđanje Ričarda Niksona, već njegove supruge Pat, a on je to u svom pismu Trampu samo ponovio.

Naime, Pat Nikson gledala je mladog i ambicioznog Donalda Trampa u emisiji tada popularnog voditelja Fila Donahua, nakon koje je ostala toliko impresionirana da je njen suprug odlučio da napiše pismo Trampu.

U pismu piše: “Ja nisam gledao emisiju, ali gospođa Nikson mi je rekla da ste bili odlični u Donahuovom šou. Kao što možete pretpostaviti, ona je stručnjak za politiku i predviđa da ćete, ukoliko odlučite da se kandidujete za predsednika, biti pobednik”.

Iz sadašnje prespektive ovo pismo deluje neverovatno, ali nakon Trampove pobede širi se društvenim mrežama.

Tramp je te 87. imao 41 godinu, bio u braku sa Ivanom i imao troje dece. Govori je o svojoj knjizi "The Art Of The Deal", o tome zašto on ne pije alkohol, Tramp Taueru, donacijama, City televiziji, i još mnogo toga.

Već kao četrdesetjednogodišnjaku su mu predviđali predsedničko mesto (Foto youtube9
Već kao četrdesetjednogodišnjaku su mu predviđali predsedničko mesto (Foto youtube9

Inače, Nikson je bio američki predsednik do 1974. godine kada je bio primoran da podnese ostavku posle otkrivanja afere Votergejt, najveće političke afere u istorijei SAD.

(njujork tajms)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track