(VIDEO) NAPAD U CRKVI : Nožem napao sveštenika usred obreda venčanja
Foto: Reuters

Hrišćani na meti

(VIDEO) NAPAD U CRKVI : Nožem napao sveštenika usred obreda venčanja

Planeta -

Indonežanska policija istražuje, kako se sumnja, teroristički napad nožem na sveštenika za vreme ceremonije venčanja, a prisutni su i pripadnici antiterorističke jedinice kako bi proverili da li se u rancu napadača nalazi eksploziv.

U incidentu nije bilo ozbiljnije povređenih a sveštenik i napadač su zadobili lakše povrede, saopštila je policija Medana, na jugu Sumatre.

Svatovi se onesvešćivali od strana (Foto: AP)
Svatovi se onesvešćivali od strana (Foto: AP)

"Teroristički napad se dogodio rano jutros u crkvi Svetog Jozefa" saopštila je portparolka policije Rina Sari Ginting. Ona je dodala da policija trenutno pretražuje kuću napadača kako bi proverili da li poseduje materijal od kojeg se prave bombe, prenosi Rojters.

Svedok događaja u crkvi, Timbas Ginting, izjavio je za Rojters da je "napadač sedeo među ostalim vernicima, potom se čula mala eksplozija nalik vatrometu nakon čega je napadač krenuo sa nožem ka svešteniku".

U crkvi se nalaze specijalni odredi policije kako bi pretražili da li je napad bio "neuspeli pokušaj bombaša samoubice".

Indonezija je država sa najbrojnijom muslimanskom populacijom na svetu, a velika većina se pridržava umerene forme islama. Poslednjih godina se i u ovoj oblasti pojavio fundamentalizam inspirisan terorističkim organizacijama Al Kaidom i Islamskom državom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track