(VIDEO) U SLAMARICI PRONAŠLI MILIONE DOLARA: Brazilac nafilovao dušek novčanicama!
Foto: Printscreen/ Twitter

Slatki snovi

(VIDEO) U SLAMARICI PRONAŠLI MILIONE DOLARA: Brazilac nafilovao dušek novčanicama!

Planeta -

Američka policija zaplenila je 20 miliona dolara koje su otkrili u krevetu ispod dušeka u jednom stanu u saveznoj državi Masačusets, javlja BBC.

Veruje se da je novac povezan s milijardu dolara vrednom Ponzijevom šemom koja uključuje kompaniju Teleksfri koja je navodno nudila telefonske i internetske usluge.

Istražitelji su veliku količinu novca otkrili prateći Brazilca koji je na kraju optužen zbog umešanosti u prevaru.Savezni tužioci su rekli kako je "izbrisana" kompanija prevarila gotovo milion ljudi širom sveta za oko milijardu dolara.

Kancelarija tužioca u Masačusetsu je na tviteru objavila šokantnu fotografiju neverovatne količine novca koju je policija zatekla u skrivenog u krevetu u stanu Klebera Renea Rizerija Roče (28).

Roča je uhapšen i optužen za udruživanje s ciljem pranja novca, a sudija mu je odredio pritvor bez kaucije zbog mogućnosti bega.

Tužioci se slažu da je Roča bio deo uigrane ekipe koja je prebacivala milione dolara u Brazil i da su novac prali preko Hong Konga, piše Jutarnji list.

Kompanija Teleksfri je većinu prihoda dobila od ulagača kojima su davana obećanja da će im se isplaćivati novac za oglašavanje putem interneta, a tim investitorima je zatim davan novac od novih ulagača, koji su najčešće bili prijatelji ili članovi porodica ovih prvih, piše BBC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track