(VIDEO) EKSKLUZIVNI SNIMAK: Pogledajte kako su priveli El Čapa!
Foto: Ap

Pao posle višemesečnog bekstva

(VIDEO) EKSKLUZIVNI SNIMAK: Pogledajte kako su priveli El Čapa!

Planeta -
Meksička policija uhapsila je narkobosa Hoakina El Čapa Gusmana. Potraga za njim je trajala od sredine prošle godine kada je pobegao iz meksičkog zatvora.

Strani mediji objavili su snimak na kome se vidi kako bezbednosne snage privode vođu najjačeg narko-kartela.

Podsetimo, vlasti Meksika su posle bekstva El Čapa otkrile tunel, dužine više od 1,5 kilometara, koji je kralj droge iskoristio da pobegne iz zatvora sa visokim obezbeđenjem. Tunel, čiji se početak nalazio u njegovoj ćeliji vodio je do jedne zgrade izvan zidina zatvora. Po otkrivanju celog slučaja 18 ljudi je prebačeno u Meksiko siti radi ispitivanja u vezi Gusmanovog bekstva.

Narkobosa su sigurnosne kamere poslednji put snimile sinoć u području koje pokrivaju oko dobro čuvanog zatvora pre nego što je nestao, saopštila je meksička Komisija za nacionalnu bezbednost.

"Operacija na njegovom lociranju pokrenuta je u tom području (pošto je upućen alarm) i na putnim pravcima ka susednim državama", navela je ta komisija.

Mediji su tada objavili i video-snimak nadozrne kamere na kojem se lepo vidi kako je Hoakim El Čapo Gusman pobegao i to kroz malu rupu koja je ponađena u podu njegove tuš-kabine.

Ovo je snimak poslednjih trenutaka koje je El Čapo proveo u ćeliji i momenta bekstva. Prvo je špartao po ćeliji, otišao do tuš kabine i sagnuo se do poda. Zatim je opet šetao, na trenutak seo, ustao i ponovo otišao do tuš-kabine. Onda se sagnuo iza pregrade, desnom rukom se uhvatio za nju i samo skliznuo u tunel u podu.

Skoro podjednako interesovanje medija je bilo za suprugu El Čapa - Emu Koronel.

Ona je sve samo ne uzorna supruga mafijaškog bosa. Njena lepota vas ne sme zavarati.

Ema jeste bila mis Meksika, ali za bosa se udala kako bi se tim brakom ujedinile dve mafijaške porodice – Koronel i Guzman, koje su stvorile Sinaloa kartel, trenutno najjači na svetu.

Najmanje šest članova Emine porodice je u zatvoru, uključujući i njenog oca kog zovu El Suegro (svekar) koji je vodio operacije krijumčarenja droge za karte iz Meksika u SAD. Stoga ne treba sumnjati da je Ema dobro upoznata sa svim krvavim brutalnostima kriminalnog podzemlja, piše “Dejli mejl”.

Ona je je El Čapa upoznala kada je imala samo 17 godina, a venčali su se na njen osamnaesti rođendan.Ema je treća supruga šezdesetogodišnjeg narko bosa, a 2011. godine u Kaliforniji je rodila devojčice, bliznakinje.

Zanimljivo je da se u izvodima iz matične knjige rođenih bliznakinja ne navodi ime oca, verovatno zato što je bio najtraženiji čovek u SAD i u Meksisku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja