(VIDEO) HRLE KA BEČU: 3.000 izbeglica iz Mađarske stiglo u Austriju!
Foto: AP 2015

Granični prelaz Nikelsdorf u opsadnom stanju

(VIDEO) HRLE KA BEČU: 3.000 izbeglica iz Mađarske stiglo u Austriju!

Planeta -
Očekuje se dolazak 17 ili 18 dupleks autobusa koji će biti korišćeni za prebacivanje izbeglica do Beča, a možda i u pravcu Nemačke
1 / 5 Foto: AP 2015

BEČ - Prema proceni austrisjke policije jutros je na granični prelaz Nikelsdorf pristiglo između 2.500 i 3.000 izbeglica, koje su mađarske vlasti prebacile autobusima, nakon što su pešice pokušali da se od Budimpešte domognu Austrije.

Direktor policije pokrajine Burgenland Hans Peter Doskocil rekao je da je dvorana "Nova Rok" u Nikerlsdorfu, u koju su jutros preusmeravane izbeglice, prepunjena sa 400 do 500 ljudi, te da je drugih 400 do 500 preveženo u Parndorf.

Voz sa oko 400 osoba krenuo je jutros za Beč, a drugi vozovi treba da krenu tokom dana. "Nalazim se na graničnom prelazu sa Mađarskom i vidim kako talas izbeglica ne prestaje", rekao je Doskocil agenciji APA. On je precizirao da se očekuje dalazak 17 ili 18 dupleks autobusa koji će biti korišćeni za prebacivanje izbeglica do Beča, a možda i u pravcu Nemačke. Izbeglice su, kako je dodao, mirne, ali nastaje gužva prilikom dolaska autobusa i ulaska u voz.

Situacija je, prema njegovim rečima, povremeno haotična jer ne postoji spremnost saradnje mađarske policije. Austrijska policija je zbog toga bila primorana pre tri sata da privremeno zatvoriti autoput A-4. Prvi autobus sa izbeglicama pristigao je u Austriju rano jutros oko 03.00 sati, ali i dalje pristižu novi autobusi iz Mađarske.

http://www.youtube.com/watch?v=4qSpUN6J6fw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track