(VIDEO I FOTO) CRNCI U FERGUSONU UZVRATILI: Jednog policajca upucali u rame, drugog u glavu!
Foto: AP

Napad na policijsku stanicu

(VIDEO I FOTO) CRNCI U FERGUSONU UZVRATILI: Jednog policajca upucali u rame, drugog u glavu!

Planeta -
Ranjeni policajci su u teškom stanju i leče ih u lokalnoj bolnici

FERGUSON - Dvojica policajaca upucana su tokom protesta pred policijskom stanicom u Fergusonu, u američkoj saveznoj državi Misuri, i u teškom su stanju, kaže šef policije okruga Sent Luis Džon Belmar.

Neimenovani policajac (32) iz Vebster Grovsa pogođen je u lice, a 41-godišnji kolega iz okruga Sent Luis u rame, rekao je Belmar novinarima dodajući da su obojica u svesnom stanju primljena u lokalnu bolnicu.

Foto: AP
Foto: AP

"Ti policajci su stajali tamo i upucani su samo zato što su policajci", kazao je on.

Izveštač Rojtersa javlja da je dvadesetak demonstranata povikalo "upucali su policajca" kad su se začuli pucnji. Belmar kaže da su ispaljena najmanje tri metka, ali da nisu identifikovani osumnjičeni.

Neko je snimio trenutak kad je počela pucnjava. Video-snimak je lošeg kvaliteta i ne vidi se mnogo, ali pucnji se lepo čuju, baš kao i krkljanje čoveka koji je upucan.

http://www.youtube.com/watch?v=yN-WjWLC9jk

Nekoliko desetina demonstranata okupilo se sinoć ispred policijske stanice u Fergusonu, samo nekoliko sati pošto je šef policije Fergusona Tomas Džekson najavio ostavku, navodi Rojters.

Demonstranti su tražili da Džekson podnese ostavku od kada je policajac Deren Vilson 9. avgusta 2014. godine ubio crnog tinejdžera Majkla Brauna.

To ubistvo je izazvalo proteste širom SAD i dovelo je do toga da se postavi pitanje policijske upotrebe smrtonosne sile, naročito prema Afroamerikancima.

Pre Džeksona ostavke je podneo niz zvaničnika posle objavljivanja izveštaja američkog ministarstva pravde u kome su navedene zloupotrebe motivisane rasizmom u policiji i opštinskom sudu u Fergusonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track