(VIDEO) IZVEŠTAJ PATOLOGA: Iživljavali se nad mrtvim telom pilota oborenog ruskog suhoja!
Foto: Reuters

Stravično

(VIDEO) IZVEŠTAJ PATOLOGA: Iživljavali se nad mrtvim telom pilota oborenog ruskog suhoja!

Planeta -
Teroristi su tupim predmetima udarali po beživotnom telu ruskog heroja, o čemu svedoči ogroman broj modrica i podliva, koji su nastali posle smrti.

Izvori u medicinskim krugovima potvrdili su da je Oleg Peškov, čiji je "suhoj" turska avijacija oborila dok je bio nad Sirijom, ubijen iz "kalašnjikova" kalibra 7,62 milimetra dok se padobranom spuštao posle katapultiranja.

Međutim, patolozi kažu da je obdukcija pokazala da je njegovo beživotno telo bilo podvrgnuto skrnavljenju.

"Registrovali smo mnogobrojne hematomie koji su nastali posle smrti", kaže predstavnik istražnih organa u izveštaju kojeg se domogla ruska televizija LajfNjuz.

Na Peškovljevom telu pronađeni su brojni tragovi udaraca tupim predmetima: na vratu, kičmi, stomaku, kao i na rukama i nogama. Nekoliko teških povreda, nanetih posle smrti, imao je i na licu.

Dvojica ruskih pilota katapultirala su se iz zapaljenog
Dvojica ruskih pilota katapultirala su se iz zapaljenog

Turkmeni koji su se iživljavali nad telom Olega Peškova prekršili su brojne međunarodne zakone i vojne konvencije jer su oskrnavili mrtvo telo vojnika.

"U krivičnom zakonu Rusije, član 225, paragraf 1, postoji odrednica 'skrnavljenje tela mrtvog vojnika'. Za to je predviđena kazna do godinu dana zatvora. Isti član postoji i u zakonima drugih država. Tu je i međunarodna konvencija koja se odnosi na ratna dejstva i zarobljenike, gde se navodi da se prema njima mora humano postupati. Ako zarobljenik, na primer, umre, njegova država i rodbina moraju da se obaveste o tome kako bi preuzeli telo i sahranili ga. Sve te međunarodne norme u ovom slučaju bile su prekršene", kaže advokat i vojni ekspert Jevgenij Čerousov.

Pogledajte kako su Turkmeni pucali na dvojicu ruskih pilota kad su se katapultirali iz "suhoja".

(LajfNjuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track