(VIDEO) KAKO JE TABAKERA SPASLA ŽIVOT VOJNIKU Preživeo je Prvi svetski rat zahvaljujući lošoj navici
Foto: Facebook Video/screenshot

Priča koja je ugledala svetlost dana posle 100 godina

(VIDEO) KAKO JE TABAKERA SPASLA ŽIVOT VOJNIKU Preživeo je Prvi svetski rat zahvaljujući lošoj navici

Planeta -
Poručnik Frenk Barlou služio je na Zapadnom frontu kada mu je srebrna tabakera spasla život, a ova priča ugledala je svetlost dana posle 100 godina.

A cigarette case that saved a First World War soldier’s life by stopping shrapnel hitting him has come to light after...

Posted by Veterans Foundation on Monday, February 22, 2016

U Prvom svetskom ratu, poručnik Frenk Barlou nosio je srebrnu tabakeru u džepu na grudima, kada su ga zasule metalne loptice i geleri iz granate koja je eksplodirala iznad njegovog rova. Jedan geler zakucao se u tabakeru, što ga je poštedelo fatalne povrede.

Barlou, koji je služio na Zapadnom frontu, držao je ovu tabakeru kao srećnu amajliju, a poneo ju je sa sobom kada se vratio u Dover u Engleskoj gde je radio kao štampač banknota. On zadržao i geler koji ga je umalo koštao života.

Sada su njegovi rođaci odlučili da ove predmete prodaju na aukciji, zajedno sa brojnim medaljama koje je dobio. A početna cena procenjena je na 1.000 funti.

A silver cigarette case which saved the life of a Kent soldier during the First World War is being auctioned. It belonged to Lieutenant Frank Barlow, from Dover, and was struck by a piece of shrapnel. His Military Cross medal is also being auctioned as part of the collection.

Posted by BBC South East Today on Tuesday, February 23, 2016

(Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track