(VIDEO) KRVOPROLIĆE U AMERICI: Dečak (14) ubio oca, pa u školi upucao dvoje drugara i nastavnicu
Foto: Reuters I AP

Deca vrištala i bežala

(VIDEO) KRVOPROLIĆE U AMERICI: Dečak (14) ubio oca, pa u školi upucao dvoje drugara i nastavnicu

Planeta -

Tinejdžer koji je ranio dvoje dece i nastavnicu u pucnjavi u osnovnoj školi u Taunvilu u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, posle čega je uhapšen, prethodno je ubio oca u svom domu, saopštila je policija.

Zatim je ušao u puno školsko dvorište i zapucao. Dvoje povređene dece prevezeno je helikopterom u bolnicu, dok su ostala deca iz škole evakuisana u obližnju crkvu.

Foto: AP
Foto: AP

Kako je naveo policijski zvaničnik, jedan učenik ranjen je u nogu, drugi u stopalo, a nastavnik u rame, javio je AP. Međutim, razni izvori javljaju da je jedan dečak, koji se zove Džejkob, u kritičnom stanju i pozivaju ljude da se mole za njega

Tinejdžer koji je počinio ovaj maskr nije identifikovan zbog svojih godina, ali na društvenim mrežava već se pojavila njegova fotografija. Naime, njegov otac identifikovan je kao Džefri Ozborn (47), a imao je jednog sina - Džesija.

Dečak je u 13:44 pozvao baku ridajući i nepovezano pričajući, ispričao je novinarima Greg Šor, patolog okruga Anderson. Baka i deda su se zaputili u kuću u kojoj su živeli Ozbornovi i našli Džefrija upucanog. Dečaka nije bilo.

Samo minut kasnije učitelj iz osnovne škole zvao je policiju da prijavi pucnjavu, rekao je šerif Garlan Mejdžor.

Foto: Printscreen CNN
Foto: Printscreen CNN

On kaže da se ne zna da li je napadač poznavao svoje žrtve, to jest da li je pucao nasumice ili je imao mete. Još se ne zna ni zašto je to uradio, ali sigurno nije u pitanju terorizam.

Počeo je da puca čim je ušao u školsko dvorište, dok je išao ka zgradi škole. Nekoliko nastavnika zaključalo je vrata da ne bi ušao u zgradu. Život dečaka koji je pogođen u nogu spasao je vatrogasac Džejmi Brok.

Taj skromni čovek odbio je da priča za medije i poručio da je uradio ono što bi svaki njegov kolega uradio.

ZAKLJUČALI SE U TOALET

Majka jedne učenice ispričala je za CNN da se njena ćerka zaključala s drugarima iz razreda u toalet.

"Učiteljica se tresla. Deca su bila prestravljena. Mnogo njih je plakalo. Moja ćerka nije mogla da progovori pet minuta. Strahovito se plašim. Ne želim da je pustim u školu", kazala je majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja