LAŽNE OPTUŽBE ZA HEMIJSKI NAPAD: Rusija i Sirija demantovale učešće u akciji u Idlibu
Foto: AP (4.4.2017)

Informativni rat

LAŽNE OPTUŽBE ZA HEMIJSKI NAPAD: Rusija i Sirija demantovale učešće u akciji u Idlibu

Planeta -

Sirijska vojska je demantovala navodni napad hemijskm oružjem u kome je u bolnici u Idlibu poginulo 58 ljudi. I Rusija je negirala učešće u navodnom napadu.

Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je navode da su ruski avioni gađali grad Kan Šeihun u sirijskoj provinciji Idlibu.

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je lažna vest koju je objavio Rojters pozivajući se na Sirijsku opservatoriju za ljudska prava koja je nalazi u Londonu.

"Ruska avijacija nije izvela nikakve vazdušne napade u blizini Kan Šeihuna“, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov.

On je dodao i da to nije prvi put da Rojters prenosi lažne vest uperene protiv Rusije, što govori o reputaciji tog britanskog medija.

Prethodno je Rojters saopštio da je najmanje 58 osoba, uključujući 11 dece, poginulo, a na desetine povređeno u vazdušnim napadima na severozapadnu sirijsku provinciju Idlib.

Navedeno je i da je posle napada veliki broj ljudi počeo da se guši, ali neimenovani izvor iz sirijske vojske negirao je da je korišćeno hemijsko oružje.

Oglasio se i izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura koji je rekao da je neophodno pronaći odgovorne za napad hemijskim oružjem u provinciji Idlibu, kao i da će tome biti posvećena naredna sednica Saveta bezbednosti UN.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track