(VIDEO) LOS JE BESPOMOĆNO POKUŠAVAO DA IZAĐE IZ LEDENE REKE: A onda se pojavio hrabri ribar!
Foto: Youtube/Printscreen

Svaka čast

(VIDEO) LOS JE BESPOMOĆNO POKUŠAVAO DA IZAĐE IZ LEDENE REKE: A onda se pojavio hrabri ribar!

Planeta -

Ribar iz ruskog Barnaula Ivan Dračev (33) uputio se ka reci Ob da okuša sreću sa ulovom kada je video da se nešto pomera u rupi u ledu.

Mislio je da je neki ribar upao u ledenu vodu, ali kada je doklizao imao je šta da vidi.

"To nije bio čovek već životinja. Kad sam prišao sasvim blizu, shvatio sam da je los propao kroz led gde je dubina do 2 metra", kazao je Ivan. Životinja je bila tu zaglavljena već neko vreme, a postajalo je sve hladnije.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

"Bilo je tužno videti ga takvog jer se videlo da ne može sam da izađe, sav se tresao. Led oko rupe bio je debeo oko 4 centimetra, tako da sam tu mogao da stojim samo na skijama. Nikog nije bilo u blizini da pomogne", rekao je Rus. Pozvao je ženu da potraži pomoć od policije, ali oni su rekli da se ne bave spasavanjem životinja."Ranije sam video na Jutjubu kako su neki momci spasili losa, ali u njihovom lsučaju led je bio deblji. Pozvao sam i oca da pomogne. Imao sam dve opcije - da vučem losa ili da nekako napravim prolaz do obale. Kada je moj otac stigao, odlučili smo se za prvu opciju", opisuje Ivan čitavu akciju.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Napravio je laso i iz trećeg pokušaja uspeo je da ga prebaci oko vrata životinje, pazeći da je slučajno ne zadavi.

"Počeli smo da ga izvlačimo i, srećom, okrenuo se na stranu, a prednja kopita su mu bila na ledu. Vukli smo ga jedno 20 metara. Kada smo došli blizu obale, gde nije mnogo duboko, lako smo ga izvukli", kaže ovaj spasilac.

Los mu se zahvalio na svoj način tako što ga je polizao.

Los se tresao i pokušali su da ga ugreju, a na kraju je uspeo da ustane. Pratili su ga jedno 50 metara, dok ga nisu izgubili iz vida.

(VIDEO) SPASAO KONJA KOJI JE BIO VEZAN LANCIMA: A on mu je zahvalio na najlepši mogući način!

(Siberian times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track