(VIDEO) MARIN LE PEN NA SEDNICI DUME U MOSKVI: Moj stav o Ukrajini je isti kao ruski
Foto: Reuters

Poseta Rusiji

(VIDEO) MARIN LE PEN NA SEDNICI DUME U MOSKVI: Moj stav o Ukrajini je isti kao ruski

Planeta -

MOSKVA - Francuski predsednički kandidat desničarske stranke Nacionalni front Marin le Pen rekla je da deli stav Rusije o Ukrajini.

"Što se tiče situacije u Ukrajini, ja sam jedna od retkih političara u Francuskoj koja je iznela sopstveni stav o Ukrajini, identičan ruskom", rekla je na sastanku Komiteta za međunarodne poslove državne Dume.

Le Penova je objasnila da često ukazuje na ulogu Evropske unije u porastu i razvoju konflikta i da su neke njene kolege iz Francuske više puta menjale stav, dok ona govori isto od početka konfliktai.

"Ovih dana u Ukrajini vidimo vladu koja je na vlast došla nelegalno, i sada bombarduje narod u Donjecku i Lugansku. To je ratni zločin i trebalo je da privuče oštre osude od svih onih aktivista za ljudska prava koji daju različita saopštenja za francuske masovne medije", rekla je Le Penova. Takođe je rekla da Pariz sluša samo ono što SAD kažu i da služi interesima te zemlje.

"SAD imaju cilj da pokrenu pravi rat u Evropi naoružavajući Ukrajinu. Žele da prošire NATO zonu do granice sa Rusijom...SAD vrše pritisak na trenutnu vladu Ukrajine, koja razmišlja u istom smeru, da se pridruži NATO", zaključila je Le Penova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track