(VIDEO) MISTERIOZAN SNIMAK PRAISTORIJSKOG STVORENJA: Džinovski gmizavac snimljen iz helikoptera!
Foto: Printscreen Youtube

dužina za ginisa

(VIDEO) MISTERIOZAN SNIMAK PRAISTORIJSKOG STVORENJA: Džinovski gmizavac snimljen iz helikoptera!

Planeta -

Iako ljudi već uveliko istražuju svemir, postoji mnogo stvari na Zemlji koje i dalje predstavljaju zagonetku.

Jedna od takvih misterija je i snimak najveće zmije na svetu, praistorijskog stvorenja koje navodno i dalje postoji, ali se vešto skriva.

Iako prema podacima Ginisove knjige rekorda najveća zabilježena zmija meri tek 7,67 metara (kasnije su ulovljeni i pitoni dužine 8 metara) snimak iz 1959. godine otkriva da postoje znatno veći gmizavci koji haraju svetom, premda to nikad nije službeno potvrđeno.

Autor slavnog snimke iz 1959. je belgijski pukovnik Remi Van Lird, koji je gigantsku zmiju snimio na području tadašnjeg belgijskog Konga, a današnje Demokratske republike Kongo. Lird koji je helikopterom leteo iznad tog područja uočio je ovu neman, a prema njegovoj proceni i u poređenju s veličinom helikoptera, dužina njenog tela prelazila 15 metara.

(FOTO) OVO JE NAJVEĆA ZMIJA NA SVETU: Ova zver oborila je sve dosadašnje rekorde po veličini

Iako prestravljen, ovaj belgijski ratni heroj odlučio je da se spustiti niže helikopterom kako bi fotografisao zmiju. Ono što se tada navodno dogodilo je sasvim neverovatno. Zmija se navodno uspravila i krenula da napada helikopter, zbog čega se Lird uplašio i udaljio od gmizavca.

(express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja